Dagens

Under dagens UF-lektion:

KM (Kemist-Magistern) - Jennie, får jag berätta det där som vi pratade om i morse?
Jag - Vadå?
KM - Om att din mamma är egenföretagare...?
Jag - Nej, det fick du inte berätta.

The way the cookie crumbles

Hjälp. Det är mycket nu. Imorse blev jag rädd för mig själv. Jag hade blandat ihop dagarna och trodde det var idag jag hade riskettan. Det var det inte. Men det trodde tydligen jag, för imorse stog jag och gjorde matlåda här på morgonen. Det var inte förrän i skolan som jag kom på att det inte är onsdag idag. Det är bara tisdag. Men vad gör man när det ligger en halvtinad lasange i väskan och skramlar?

Jo, man låtsas till sina klasskamrater som att man inte alls håller på att få en hjärnblödning på sig själv för att man är en virrputte och låtsas som att allt går som planerat. Man går till mammas firma, tinar härligheten i en halvt fungerande micro, äter och passar på att göra spanskaläxan på datorn. Dessutom tar man en kaffe på maten (gratis! huhu!) slår flera flugor i en smäll och springer som en dåre tillbaka och kommer ändå lite försent. Yes, that's the way the cookie crumbles!


Kemist magistern!

Idag hade vi en sån där givande kemilektion igen... Förra lektionen vi hade fysik fick vi skriftligt förhör på grupp 1, 2 och 17 i det periodiska systemet. Varför var det inte någon som riktigt förstod. Jag är inte ens säker på att våran kemist magister visste den exakta anledningen. Man får ju nämligen använda sig av det periodiska systemet på alla prov och dylikt så man får anta att det var anledning okänd alternativt lektion oplanerad från magisterns sida. Det finns liksom inget som säger att man ska kunna det utan till, det är ungefär samma som att lära sig en telefonkatalog utan till. Typ.

Vi skulle alltså plugga in de kemiska beteckningarna och helst också kunna namnen på ämnena. Tack vare det har jag just nu en del av min hjärna upptagen med totalt onödig information:

1.
H - Väte
Li - Litium
Na - Natrium
K - Kalium
Rb - Rubidium
Cs - Cesium
Fr - Francium

2.
Be - Beryllium
Mg - Magnesium
Ca - Calcium
Sr - Strontium
Ba - Barium
Ra - Radium

17.
F - Flour
Cl - Klor
Br - Brom
I - Jod
At - Astat

För att lära sig saker finns ju en hel del olika metoder. Jag (och även min kemilärare visade det sig!) kör metoden bokstavskombinationer och krångliga ramsor för att få våra (högst ointelligenta) hjärnor att sammarbeta.

Exempel:
För att lära in de olika grupperna gör man en ramsa av bokstäverna:

Grupp 1 blir då, (H)LiNa Klår Robin i CSFredag
Grupp 2 blir, Be Magnus, Cara, Sara BaRa och
Grupp 17 blir, F Clår BrIAt

Ja, så det var alltså det vi gjorde den största delen av förra lektionen. Det kallas väl spenderad tid eller effektiv tid. Eller så var det just det som det inte kallades.

Idag däremot hade vi genomgång och prov på materians uppbyggnad. Provet bestod av att vi i lektionens slut skulle rita exakt samma träd som vi ritat en gång, fast den här gången på ett nytt papper! Det var inte heller världens mest givande lektion, men en timme tog det. Jag misstänker att det är så vår lärare prioriterar. Prioritet grundlig inlärning skulle man kunna säga. För så värst mycket information var det inte.

Jo, just det, glömde säga att förra lektionen avslutades med ett pang och en eldsvåda i en kattmatsburk med gas och idag glömde magistern gasen på så vi blev helt snurrig i huvudet. Dock så vet jag inte om det var p.g.a. gasen eller magistern. Jag tror jag har hittat en ny sockerfarbror.

Shoot me.

Nu är jag något helt vansinnigt trött på att ha fläskkotlettslåten på hjärnan. Jag har liksom nött ut den helt fantastiskt mycket. Dessutom har jag kört den så många varv att jag automatiskt, i någon form av desperat behov av variation, internt försökt översätta texten till tyska! Jag kan ju inte ens tyska?! Det här kan inte vara bra...

Am montag ist es fleischkotlett, die bestest du kanst get. Am dienstag ist es fleischkotlett, ich denke ich tage zwei!

En riktigt bra dag

Idag var det en sån där riktigt bra dag som spenderades med en riktigt bra en! Kafferep hos mig med egenuppfunnen paj var själva grundidén. Min turk kom på besök och vi hade det supertrevligt, det var allt för längesen sist nu. Ändå var det faktiskt inte så längesen.

Jag bakade paj som sagt, för jag hade inget att bjuda på. Det blev jonssonfamilygardenpie, kan man säga. Jag irrade ut, rev ner några äpplen och slet loss en och annan rabarb, sen älgade jag in hackade ner det i en form, hävde på kanel, några hasselnötter kom också med, öste på socker, havregryn, vetemjöl och hyvlade på ungefär ett ton margarin. Sen toppade jag lite desperat med choklad och så skjuts in i ugnen för att en sekund senare stå och trumma med fingrarna i hallen och låtsas som att allt var heeelt lugnt.

Det blev en liten miss dock. Jag floppade som värdinna. Storsint som jag är väntade jag med ev. vispning av vaniljsåsen eftersom jag nämligen fått se att vi hade ett paket med gammeldags vaniljglass i frysen. Dock var det inte glass i utan pappas köttbullar visade det sig en stund senare... Så försmädligt. Valet blev efter den upptäckten lite lättare och vi åt vaniljsås istället, det funkade väldigt bra det med! Faktiskt funkade det så bra att vi frossade loss på halva pajen! Sen rullade vi  ut i naturen på en skogspromenad och pladdrade så saliven löddrade. Det blev en redig promenad och vi hann t.o.m. med en liten påtår innan Ellen åkte hem. Som sagt, en riktigt bra dag.



Hjärntvätt

På måndag är det fläskkotlett, det bästa man kan få. På tisdag är det fläskkotlett, jag tror att jag tar två. På onsdag och torsdag, min favoriträtt, då vill jag ha fläskkotlett. På fredag är det fläskkotlett. På lördag är det fläskkotlett. På söndag är det fläskkotlett. På måndag är det fläskkotlett. På tisdag är det fläskkotlett, då vill jag ha fläskkotlett.

 


Det är ganska irriterande det här när man får en låt som fastnar i huvudet. Den går i något slags repeat-mode internt i skallen precis  h e l a  tiden. Något störigt. Speciellt när man försöker koncentrera sig på något och så hör man ett ständigt mantra om fläskkotletter! Ica, jag tänker stämma er för hjärntvätt...! (Fast låten är ju underbar!)

Fredagsmys!

Åh, världens bästa veckodag, äntligen fredag säger jag bara. Nu är jag hemma i skogen igen efter en veckas fläng och har precis ätit världens smaskigaste middag som pappa lagat! Det är lyx med föräldrar som lagar mat åt en! Nu: Soffan och fredagsmys!

Jobbigt

Ikväll jobbade jag på mammas firma och hjälpte tanten att packa i ordning inför helgens marknad. Det betydde att vi körde på direkt efter skola/jobb och middagen fick därför förtäras i självaste firmalokalen. Det blev en riktigt festlig måltid som vi lyxade till det med, microfiskgratäng! VA? På en torsdag?! Tänker ni kanske? Ja, ibland måste man faktiskt unna sig! Dessutom kan jag fresta med att micron inte är skitbra så det tar ungefär den dubbla tiden att få något gjort i den. Dessutom blev potatismoset sådär härligt papperskartong-bränt längs kanterna. Det måste vara någon speciell kemisk reaktion som uppstår där, det känns inte riktigt naturligt. Potatismosen blir liksom pappig? Väldigt läskigt, jag sparde den läbbigaste biten, vågade inte riktigt unna mig den.

Jag är kaffeansvarig på arbetet. Det betyder att jag ska se till så att det finns kaffe till hands om så skulle behövas. Efter den utsökta måltiden var jag därför en mycket uppskattad anställd. Men det var en liten jobbig dag för mamma idag. Det var en sån där Kellogs-dag för henne. Hon valde t.ex. att hälla sitt kaffe på sin fot istället för i munnen. Hm. Tror hon ångrade sig dock för hon svor en lång inte alls vacker ramsa direkt efteråt. Sen svor hon lite åt datorn och skrivaren och så när hon ändå höll på. Jag tyckte hon fick med alla fula ord rätt bra där så jag stog mest och tittade på. Klappade takten lite stödjande sådär.

Ja, det var väl dagens lilla happening kan man säga. Över och ut.

Vad falls?!

Hej. Vaknade imorse med världens spändaste axlar, på något konstigt vis hade jag liksom ingen hals helt plötsligt?! Hur gick det till? Jag var tvungen att stå och begrunda denna otroligt löjliga figur som stirrade tillbaka på mig i spegeln. Vad är detta? Det var ju meningen att jag skulle bli avslappnad och fin av akupunkturen igår... Hm. Det kanske måste bli riktigt åt helvete innan det blir bra? Om inte annat har jag hört att tankens kraft påverkar mycket hur det blir, hoppas hoppas hoppas...


Hey!

Nu har jag varit på akupunktur, sjukt skönt! Men nu är jag helt väck i skallen. Jag fattar ingenting. Jag ser dessutom ut som en nyvaken gris i ansiktet efter en timme på massagebänk. Fint. Nu stämplar jag ut. Godnatt...

Lajbans!

Som en kontrast till den här stressiga veckan då jag haft ungefär noll % fritid och cirkus 110 % "to do's" fick vi sluta klockan ett idag! Det var väl en trevlig överraskning! Ja, det tycker jag verkligen. (Hjälp, nu har jag börjat prata med mig själv också! Nu är väggen nära...!) Så, därför kära vänner, sitter jag nu här med min kära kaffekopp och ett skräckinjagande berg med plugg. Toppen, dags att beta av det värsta.

Haaaard workwork!

Körlektion del 1

Idag hade jag min första körlektion, det var en spännande färd. Jag var helnervös påväg dit och mamma fick agera jourhavande medmänniska. Själva körningen gick faktiskt rätt så bra, mycket bättre än vad jag hade tänkt att det skulle gå. Jag har ju liksom bara kört en bil i mitt liv. Bilen i mitt liv är pappas Mazda, alt. Mats. Mats är lite ivrig av sig. Han vill gärna varva på branog och liksom komma iväg. Därför får man vara lite lugn och fin när man trampar koppling i honom annars morrar han gärna till och så blir det lite taskig stämning.

Körskolegolfen, vet inte vad han heter men vi kan kalla honom för Rolf, han var däremot mer van med övningsförare och hade därför tålamod. Han hade liksom överseende med att man inte gjorde mjuka fina växlingar eller drog upp kopplingen lite väl hastigt. Med andra ord, stor skillnad på de tu.

Min körlärare Anki är en pärla, det här kommer kanske gå vägen ändå!

Anställningsansökan snart påväg

Jag kom just på självaste pricken över iet. Glömde ju att berätta att mitt paraply blåste sönder idag! Jag menar, hur ofta händer det i verkliga livet? Jag trodde bara att sån otur existerade på tv-shop och - såklart - på kellogsreklamen! Det måste väl ändå vara något slags tecken? Det är inom flingbranchen jag hör hemma. Jag tror jag måste kolla på Jönssonligan och cornflakeskuppen! I rent studiesyfte menar jag...

Kellogs special K

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Idag hade jag kunnat vara med i en reklamfilm för Kellogs, för idag var verkligen en sån dag. För det första stog det på schemat att alla lektioner innan lunch var inställda och efter lunch började vi tjugo över 1 med föreläsning om UF i aulan, efter det var det snabb samling i klassrummet och sen teoripass del 2 på körskolan för min del.

Men riktigt så blev det ju inte för redan igårkväll sket mina planer sig rejält när dubbeltimmen i svenska plötsligt inte alls var inställd. Där försvann liksom sovmorgonen kan man säga. Dessutom sket sig hela dagen ganska fort eftersom vår sockerfarbror till mattelärare gillar att jävlas. Han som annars brukar vara väldigt pigg på att följa schemat till punkt och pricka hade så precis ändrat sig och ville gärna bryta mot detta. Han är tarv på lektioner den gubben.

Dessutom uppstod ett missförstånd mellan oss och vår fysiklärare. Ett icke trevligt sådant. Herr Andersson hade varit i klassrummet fem minuter före oss och trott att vi inte hade någon lektion och åkt hem. Vi väntade en kvart. Sen var det försent för att hinna hem en vända men samtidigt otroligt långt tills föreläsningen började. Trist läge. Vi gladde oss åt att det trots allt äntligen var dags för lunch, mindre glada blev vi när vi kom ut och vädret förvandlats till naturkatastrof. Vi blev blöt kan jag säga, totalt dyngsur.

Jag bestämde mig för att gå till körskolan och sätta mig vid datorn en stund och blev om möjligt ännu dyngsurare på vägen dit. Tur att jag hann torka till lite innan jag gav mig ut i blötan igen. Sen hann jag nästan torka igen på föreläsningen för att bege mig ut för tredje gången och upprepa samma procedur.

Nu kommer då frågan: Om jag skulle ha börjat dagen med en tallrik Special K, skulle dagen gått enligt planerna då? För i sånna fall är jag nästan beredd att ge upp min frukostgröt!


Nya tag

Eftersom det är nytt år, ny termin och nya tag på skolfronten är det en hel del nya kurser som startar. Det är kul det här med variation. Spänning är också trevligt. Jag tänker speciellt på den spänningen som råder när man får årets nya schema i handen för första gången. Det är lite som att spela på lotto faktiskt. Jag tänker mig schemaläggartanten stå där med sin elevtombola med alla elevers namn. Hon ser lite ut som Bingoberra eller Leif Loket Olsson. Har man tur får man sitt namn draget och kommer undan året utan håltimmar och annat skit, har man otur heter man Jennie. Då får man håltimmar och andra sattyg övervägande delen av schemat men börjar ändå tidigt och slutar sent varje dag.

Idag började Svenska C som handlar om text och kommunikation. Vi gick ut stenhårt med en dubbeltimme och vi tränade mest på själva pratet. Vi fick presentera oss själva också. Det är jag skitdålig på. Jag har fortfarande inte, efter ca 12 år i branchen, kommit på vad jag ska svara på frågan: Vad har du för intressen? Hm, jag måste komma på något bra snarast känner jag. Mamma föreslog att jag skulle säga långa skogspromenader och mysiga hemmakvällar. Jag sa att det inte alls skulle varit en dum idé, om jag hade varit en kontaktsugen 60+ tant. Nu är så inte fallet. Jag är tonåring, det måste låta lite ballt, så jag sa musik. Den går ju hem.


Teori på körskolan del 1

Nu till ett gladare kapitel, vi lämnar cykelstölder, lömska försäkringsgubbar och kleptomanproblem för en stund och ägnar oss åt min första teorilektion på körskolan. Jag är nu kung på allt vad det gäller katalysatorer, krockkuddar, barnstolar, släpvagnar och dubbdäck. Dagens lektion innehöll grunderna man behöver känna till om bilen. Varför? Jag vet inte exakt, men jag har en teori om att det är för att gubbarna på bilprovningen inte ska behöva bli gråhåriga på bimbofrågor som typ: Var sitter däcken? Men fråga inte mig, det är bara en gissning.

Något jag stör mig lite på är personer som i brist på frågor, ställer totalt onödiga sådana som endast tar upp dyrbar tid av lektionen. Hallådär, målet är att få ett körkort, inte att bli expert på exempelvis barnstolar! Jisses! Plötsligen försöker alla leka vem vet mest med stackars körskolefröken och teorilektionen övergår från teorilektion till någon slags inbördes kamp eleverna emellan att sätta dit körfröken. Nu kan jag ha helt fel här, men när man utbildar sig till körskoletant utbildar man sig till körskoletant och inget mer. Det betyder alltså inte att man även utbildar sig till bilmekaniker, försäkringsgubbe, forskare inom växthusgaser, författare av teoriboken eller lagnisse. Jag kan ha fel, men jag har en känsla av att jag inte är helt ute och cyklar heller.

Det är inte lätt att vara körfröken i dessa tider, men inte är det lätt att vara körskoleelev heller! I alla fall inte om man tänker göra en djupdykning och bli professor inom precis allt man kan tänkas relatera till körkortet.

Uppföljning av kleptomanbekymret

Pappa har ringt polisen och försäkringsbolag idag. 1500 :- i självförsvar eller vad det hette (kan ha varit självrisk också?) och halva priset av vad en likvärdig cykel skulle ha kostat idag får jag ut. Jaha? Det var ju klart luddigt. Exakt hur mycket är det då? Vavava? Jag vill ha tillbaka min 6000 :- cykel om det går tack och är det inte möjligt vill jag åtminstone ha pengarna jag köpte den för tillbaka!

Jag menar, jag ser mig själv som en ganska vänlig själ så nog kan jag utstå kleptomaniska tjuvar och usla bedragare, bara jag får tillbaka grejerna sen! (Alt. pengar som täcker missödet) Vad i helvete har jag annars försäkringen för? Rackarns förargelse.

(Ursäkta språket i de senaste inläggen, jag ska skärpa till mig bara jag lugnat ner mig lite... Lovar!)

Bondlurk, läbbiga skurk, ynkliga parasit!

Nu är livet ingen lek längre. För tillfället liknar allt ankskit. Jag är arg, sur, irriterad och tvär. Någon okamratlig skithög har snott min cykel! Det är ju förjävligt. Har folk varken heder eller samvete i dessa tider?! Ska man vara tvungen att låsa in allt man äger bara för att det inte går att lita på folk? Uh, vad trött jag blir. Det jävligaste är att jag faktiskt brukar vara pedantiskt nogrann med att låsa cykellåset och rulla in den i uthuset och låsa om mig efter varje gång jag använt den. Det är nämligen en ganska dyr cykel jag har och vi har dessutom haft inbrott flera gånger förr. Men just den här gången hade jag ställt den utanför köksfönstret (!) och då var det såklart klippt. FAN.

Jag skulle vilja dela med mig av en sång som får förklara mina känslor för den hjärtlösa parasit som tagit min cykel, varsågoda.


Bagarbertor

Stina och jag är grym på paj. Ikväll har vi skapat en s.k. primörpaj! Årets första äppelpaj gjord på våra stackars krokiga äppelträds första äpplen. Stina hade lösnaglar på och att försöka knåda en deg med lösnaglar är ungefär lika lyckat som att... Ja nu kommer jag inte på något bra exempel bara för det, men ni hajar att det inte är särskilt smart i alla fall. Inte en bra idé kan man säga. Därför stod jag för kladdandet och Stina för hackning och skalning av äpplena och vispning av vaniljsåsen.

Någon bild på skapelsen blev det tyvärr inte, men den var inte mycket att se så sörj inte för det. Rackarns god blev den i alla fall, just därför hann jag inte ta något kort. Men föreställ er en pajform med havregrynsklumpar varvade med brända hasselnötter så har ni visionen framför er!

WED?!

Jag förstår att nyfikenheten över gårdagskvällen gör er helt galna där ute. Och jag kan därför säga det att brödet blev lyckat, vansinnigt gott om jag får säga det själv faktiskt. Filmen däremot var en fet miss. Den var helrutten faktiskt.

Idag har jag varit duktig och målat lite fönster och foder i mitt numera Ernst-vita rum. Det artar sig måste jag säga, snart är allt vitt. Jag har fått lite dille på vitt, tycker liksom att allt blir ljust och härligt. Därför kladdar jag färg på nästan allt jag ser, inklusive mig faktiskt. Dock så håller mitt rum på att inta skepnaden psykcell. Väggar och tak är samma vita färg, mina garderober är vita och den enda möbeln jag för tillfället har är min nya stora underbara säng (som förövrigt inte har någon gavel än). Så ja, det är en aning kalt inne hos mig just nu.

Jag hade väl en plan om att måla klart någon gång i framtiden så jag kan ta tillbaka mina möbler och göra det lite hemtrevligt, men ju mer jag målar desto fler saker ser jag som behöver målas om! Finns det ett namn på mitt beteende eller är jag den första av mitt slag? WED kanske? White Ernst Disease?!

Fredagsmyys!

Nu firar jag fredag här hemma, mitt favvobröd står i ugnen och gottar till sig och kommer bli klart lagomt tills det börjar en bra film på tv. Eller, jag hoppas att den är bra i alla fall. Jag är ju en sucker för romantiska komedier så jag gissar på att den går hem. Ja, en kopp te eller två på det så är lyckan total!

Härmed inviger jag helgen, fredagsmys!


Siesta vol. 2

Där var första skolveckan på mitt sista år avklarad. Gud så underbart med helg! Jag känner mig helt mör, dock fick jag en rejäl siesta idag med. Lite lagom surt att jag var tvungen att yra upp klockan 6 och duscha för att gå på en lektion, men på något vis ändå rätt mysigt.

Jag skrämde liv i mamma och så for vi in till stan. Mamma var på firman och körde ett morgonpass och jag gick på fysiklektion med sockerfarbrorn nummer ett, Göran. Sen åkte vi hem och tittade på Rachel Ray och Days igen medans vi drack morgonkaffe.

Jag känner mig riktigt stolt, för jag har plöjt igenom ytterligare ett kapitel i körkortsboken idag. Jag kallar det effektivt soffpotatisande! Skönt att jobba undan lite för jag antar att mitt sista år kommer bli allt annat än lugnt men rejält kul!

Mamma och jag lagade våran oslagbara köttfärssås till lunch och det var ett rejält teamwork. Mamma gjorde grovgörat, alltså: hacka, steka, koka, fräsa, röra... (+ även snyta, fräsa, hosta o.s.v. dock inte i köttfärssåsen tack och lov) Sen kryddade jag eftersom vi inte ville ta risken att mammas icke fungerande smaklökar skulle bidra till klimakteriesvettningar i samband med måltiden. Resultatet av vår skapelse blev riktigt lyckat måste jag säga. Länge leve chilipepparn och tabascon!

Uppdatering

Tanten från hell har slagit till igen! Morgondagens schema innehåller mycket riktigt ett nytt fint hål på 3 timmar och 45 minuter. Nej nu jävlar! Hon bråkar med fel person, det är bara en tidsfråga, snart smäller det. Jag säger som Stonk-Tommy, Ska jag knacka dej gösse? TUR för tanten att jag har en sjuk mor så jag kan se på Rachel Ray...


Siesta

Idag kom jag till skolan, hade min första religionslektion som för övrigt verkligen inte handlade ett dugg om religion och hade sedan 3 timmar och 45 minuters håltimme. Där fick schematanten in en riktigt fet miss i alla fall! Hon sitter säkert och myser där bakom disken nu när hon fått till det så bra att alla lärare är så upptagna att det inte går att göra en ändring. Elaka tant, vad har jag gjort henne?

Ja, fast idag tänker jag inte klaga för idag var mamma hemma och maskade från jobbet så då passade jag på att åka hem en vända och umgås med sjukot. Det var inte alls dumt faktiskt, vi blev helt lyriska för vi lyckades pricka in både (!) Rachel Ray och Days! (Våra värsta år) Jag pluggade lite körkortsplugg och mamma lagade mat. Det blev körv idag. Körven smakade tvål, den kom från Ullared, men den var god ändå. Mamma tyckte inte det. Sen kom grannen Annika med blåbärspaj och sen var jag tvungen att ila tillbaka till plugget.

Dagar som dessa skulle man alltid ha, en liten (läs stor) siesta mitt på dagen där alla gick hem och åt och tog det lite lugnt en stund. Då kunde jag följa Rachel Ray och Days varje dag och kanske t.o.m. tycka att skolan var enbart rolig. Det ska jag tipsa skolledningen om. Eller nej förresten, då kommer ondingen i expeditionen få nys om min önskan och lägga mitt schema så att jag missar Rachel... Skit.

Protest!

I brist på annat att glo på till kvällsfikat tvingades jag se på när inspector Barnaby löser mord i den dödsförgätna hålan Midsomer. Mannen är knivskarp måste jag medge, det måste bero på att han hela tiden spatserar runt och iakktar allt med onda ögat. Tur att han även pratar med sig själv så vi får med lite torr engelsk humor i detta dystra program. Jag kan ju säga att vore jag så slug som herr B nu tycker sig vara så skulle jag flytta, ögenaböj!

Om inte för rädslan att bli ihjälmördad så för ensamhetens skull. Jag menar, det borde väl ta slut på folk att mörda ihjäl där snart? Hur många avsnitt finns det inte? Och hur många mördare? Sen kan man ju fundera på vad det är för folk som bor i Midsomer också, de måste ju vara övervägande jävligt trista typer blandat med övernaturligt många av den rastlösa sorten. Kul ställe. Jag säger dra därifrån medans du kan Barnaby!


Världens mest värdelösa lektion

Idag var det första dagen på skolan efter sommarlovet och det betyder att ingen har med sig böckerna. Inte den smarte i alla fall eftersom det betyder att du kommer få gå och konka på böckerna hela dagen eftersom skåpen vanligtvis inte delas ut förrän senare. (Du riskerar även att bli tvungen att jobba om du tar med din bok) Därför måste de envisa lärare som ändå håller lektion - fast det är första dagen - freestyla lite och det var det som hände under dagens första kemi-lektion.

Första timmen av lektionen fick vi gå igenom kriterier, en mycket utdragen och seg historia eftersom inget mer var inplanerat och lektionen är två timmar lång. Tiden var disponerad som sådan att vi lyssnade på kriterier två minuter och lyssnade på roliga historier 4 eftersom jag misstänker att vår lärare tycker att kriteriesnack är ungefär lika roligt som vi.

Sen kommer vi till dagens mest misslyckade freestyle försök. Vi fick ett varsitt ex av det periodiska systemet och med hjälp av detta skulle vi bokstavera vårt namn. Hm, krångligt om man heter Jennie Viola Carolina Jonsson. Jag vet t.ex. inget ämne som har ett J i sig? Det fick bli GeNi VIOLa CaROLiNa IONSSON. Jag vet, helrutten lektion. Inte nog med detta, vi skulle även skriva upp alla olika serier och perioder för ämnena vi använde oss av.

Den lektionen gav inte mycket måste jag säga, jag tror nästan vi kände oss aningen dummare när vi gick ut därifrån.


Skolstart

Och DÄR var första skoldagen slut - så även jag. Herregud, jag kom inte ihåg att skolan gjorde en såhär trött? Det måste bero på att det inte direkt var en mjukstart vi fick, 8-16 gick vi idag och lektioner efter schemat. Ingen maskning här inte! Mitt nya schema var inte skitkul. Jag kommer börja tidigt och sluta sent varje dag i princip, det är ingen idé att jag åker hem därifrån. Jag får ta med tandborsten till skåpet.

Det är mycket som händer nu eftersom det är sista året. Teknist-showen ska fixas och nollningen ska planeras. Dessutom måste klassen få tummen ur och göra ansökningen till Europa-resan klar också, vi har ungefär 8 dagar på oss att skriva den och vi har inte ens funderat på vart vi ska... Bra där!

Förutom det ska allt vanligt plugg göras, alla kurser och prov ska avslutas och betas av. Jag har en bröt nya att ta tag i. I år har jag dessutom valt utökad kurs med 100 poäng. Och jo förresten, jag har idag blivit 9400:- fattigare eftersom jag var och skrev in mig på körskolan! Så får jag någon fritid överhuvudtaget över inom den närmsta framtiden så kommer den gå åt till körkortsplugg, körlektioner och teorilektioner!

Hej och hå, nu sätter vi fart!

Slutsumering

Nu är det bara sista slutspurten av sommarlovet kvar och jag sitter hemma hos mamma i soffan och ska spendera den med att titta på film och mysa. Lite mor och dotter-tid sådär, det kan behövas för det var ett bra tag sen sist nu. Jag tycker jag har flängt en del, det brukar bli så när det blir sommar. Men den här sommaren har varit bra, jag har hunnit med mycket men ändå vilat upp mig på något konstigt sätt? Nu ser jag fram emot att ta tag i studierna och beta av sista året! Det ska bli riktigt kul!

Idag var jag i Gävle med Stina och Ellen och där gjorde jag en del kap. Det känns bra i mitt snåla hjärta. Jag köpte jeans för under 200 spänn och nya sandaler på 70% rea för mitt presentkort. Toppen, nu slipper jag komma byxlös imorgon!

Vi tjejor lunchade på stan idag. Grekmaten i all ära alltså men här i Sverige är jag helt såld på Waynes "Favoriten" sallad med kräftor, avokado, fåroströra och vitlöksdressing med focaccia bröd! Mmm...

Nej nu ska jag fixa fika och koka te innan filmen börjar!

Sov gott kära befolkning!

Carbonara a la Hans

Nu är jag hemma igen efter en hellyckad kväll hemma hos min andra familj, Stinas crib alltså. Blev lite brådis när jag  en timme tidigare fick samtal från min kära kusin att hennes far fattat fel och att maten i princip stod på bordet. Carbonaran blev utbytt mot korv och makaroner, men inte surade jag för det. Jag är inte så svår att impa på!

Stina och jag bakade en blåbärspaj av färska blåbär, plockade dagen till ära faktiskt! Den blev lyckad och filmen var lika bra den här gången med! Imorgon bär det av till Gävle och då ska Ellen med, det kommer bli mysigt! En bra avslutning på sommarlovet, på onsdag börjar hell.

Nejdå, jag bara skojar! Det ska faktiskt bli kul att träffa alla igen! Oj vad löjligt positivt och fjantigt det här inlägget blev känner jag nu när jag korrekturläste lite snabbt. DÖD. Så, nu känner jag mig hård igen!

Appropå kärt återseende

Ja, nu planerar jag att göra mig lite i ordning och om en stund ta min hoj och trampa till Stina som bjuder på mat och film ikväll. Jag tror det visst skulle bli en carbonara och så såklart våran favorit, Dirty Dancing. Jag vet inte hur många gånger vi sett den nu alltså, grym film!

Ha en bra kväll!

Ett kärt återseende inbokat

Fick just ett väldigt uppskattat sms av Bettan, min "moster". (Ja, alltså min morbrors fjälla...)

Första helgen i oktober blir det Tällberg, kul va?

Hur härligt som helst, jag älskar stället. Vi brukar åka till samma hotell varje år och det är så underbart, Stina och jag blir alltid helt lyriska, förra året bestämde vi att vi ska "slå oss ner" i Tällberg när vi skaffat familj, gjort karriär och allt det där. Då ska vi bo på en redig dalagård med småstugor på tomten och bli riktiga bullmorsor. Jag längtar redan måste jag erkänna!

Stina och jag i Tällberg förra året, vi hade eget rum och var på hotellet samtidigt som det var må-bra-weekend. Vi tränade boxersize, pilates, dansaerobics, simmade i poolen och powerwalkade ute i fina Tällberg. Sen var vi lagomt möra och gick och åt världens smaskigaste mat! Som jag längtar till årets omgång!


Kreta i bildform


En liten tillrättning

Jag ber att få gå tillbaka till mitt tidigare inlägg ang. den lätta kärleksförklaringen till Grekland. Det finns faktiskt två saker som hindrar mig från att flytta till dessa varmare breddgrader. Två faktorer som jag tror i slutet är de avgörande tu som hindrar de flesta frysna stackars svennar att byta den svenska granen mot det exotiska olivträdet.

Jag talar - såklart - om toaletterna med icke fungerande spolning. Dom suger! (inte) Och! Jag talar även om dessa stenhällar som grekerna kallar för sängar. Det måste vara något kulturellt, de kanske ser sängen som någon form av offerplats till de grekiska gudarna eller dylikt. Man får respektera det i så fall, här i Sverige har vi sängar man sover i. Det kan helt klart inte vara grekernas avsikt för inte kunde jag sova på skiten i alla fall, sängen var så hård att man inte kunde ligga på något vis utan att domna av smärtorna. (tro mig, jag testade ALLT)

Natt nummer två var det därför jag som lade beslag på min femåriga kusin Hannes badleksaker i ett desperat försök att göra betongplattan brukbar. Det tog någon natt tills jag kommit fram till den kompletta lösningen: En sandig badmadrass utan kudde! (Med gav fruktansvärda nackskador.)

Tack turistförsäljargubben nere på hörnet med de vilda polisongerna och prisa gud för plastmadrassen!


Det här med missbruk

Idag känner jag mig lite mer utvilad så idag passade jag på att baka lite bröd. Jag fick liksom lite abstinens när jag var på Kreta. En svår sådan visade det sig. Sisådär åttio knäckebröd senare kände jag att bakabbisen lagt sig lite - för idag i alla fall.

Kär

Nu är det slut på friden för nu är jag tillbaka - men, jag längtar dessvärre redan tillbaka till Kreta. Jag hade lätt kunnat stanna en vecka till, eller varför inte hela livet? Jag skulle kunna gifta mig med någon snygg grek och leva på tomater, oliver, feta och vindruvor. Typ. Snyggheten är väl inte ett krav egentligen, mer som en liten önskan från min sida.

Huvudsaken är ändå att han vet hur man odlar på grekvis! Oh just det, skulle jag få lite moussaka och tzatsiki mellan varven vore lyckan total. Jag ä l s k a r grekmaten. Jag älskar Grekland och jag älskar grekerna, landet är fyllt av sockerfarbröder, det fullkomligt kryllar! Jag ska konvertera till grek, skaffa stor näsa och bli hårig och dricka raki samtidigt som jag slår ihjäl några bläckfiskar till frukost.

Men när vi då kommit fram till att grekerna är ett trevligt folk, då återstår frågan: Varför heter det grekig? Greker är ju hur sköna som helst! Det där blir jag inte klok på? Jag ska sova på saken, det känns som en bra idé för jag har mer eller mindre dygnat tack vare vårat tajmade plan som dessutom blev 1,5 h försenat inatt.

Calinichta!

Drömvisionen om några år, jag tänker mig AMF pension reklamen: Nejmen, här är jag ju! Hej på mig!


Semester

Nu får ni semester från bloggterroristen, alltså mig, en hel vecka. Se till att njuta nu så hörs vi när jag är åter i landet.

So long suckers!

Vi leker skeppsbrott

Ja, eftersom jag inte hade tillgång till dator ute till havs kör jag en snabb rapport av vistelsen i stugan. Det började bra, efter halva vägen börjar vi alla undra varför Johan väljer att sänka farten och hålla lustempo mitt på stora blå? Just det, soppatorsk. Båten alltså, fast vi andra var också rätt hungriga. Med alleman ombord förutom Classe som satt hemma i stugan och hade det bra fick vi ringa en vän och räddaren blev grannen Anders. Han räddade oss för femtioelfte gången så det hela var en aning pinsamt. Tur att vi hade en paddel, otur att vi inte hade två. Tur att vi hade en stark och envis Micke och framförallt tur att vi har hållit oss väl med grannen Anders.

Vilken pärs, skulle många kanske tycka. Nej nej, sånt här händer oss hela tiden. Men lugn bara lugn, det löser sig!


Packning pågår

Nuså har jag älgat runt och småpackat hela dagen. Helbra. Jag är inte direkt effektiv när jag sätter igång och packar om jag säger så. Verkligen inte. Jag är faktiskt väldigt oeffektiv, eller heter det ineffektiv? Dessutom drabbas jag allt för ofta av små minihjärnsläppar/blackouts där jag liksom svävar iväg och börjar tänka på något helt annat medans min kropp liksom får stå i vänteläge tills jag återkommer. Detta gör att packningen har en förmåga att dra ut på tiden om jag ska fatta mig kort. Jag har konstaterat att jag jobbar som bäst under press och stress, då finns det liksom inte så mycket att fundera på.

Men nu tror jag väl iaf att jag har fått med mig allt jag äger i världens minsta väska. Toppen! Jag är förundrad över hur jag lyckades själv faktiskt. Två par skor, alla kläder, hela neccessären, alla laddare och diverse elgrunkor, tegelstensboken och såklart ett nytt grötpaket, en påse nötter och en ny fin kanelburk i en väska på en halv kubikmeter ungefär!

Kalla mig gärna konsig/enspårig/idiotisk eller varför inte välja något alternativt själv? Jag ska ha min gröt, så är det bara och ingen grek kan stoppa mig!

Jag citerar sockerfarbrorn Gustav Svenssons visdomsord för att klargöra det hela ytterligare för den lite korkade: Är magen glad så är människan glad.

Vild och galen

Huhu, jag funderar på att göra något helt out of control. Jag tänker vara busig, fräck och frän: Jag tänker skita i att ta med både jacka och långbralla till grekernas grekiga ö. Fast vänta, då kommer vädret helt garanterat bli å helvete hela veckan... Vågar jag?

Glad igen

Datorer må krångla, vädret må vara ruttet och jag må vara ofräschare än någonsin för nu kan inget stoppa mitt soliga humör! Jag packar och målar och donar, på fredagmorgon klockan 7 lyfter planet mot Kreta! Dessutom har jag ny säng och nymålat rum, bara en del småpill kvar att pyssla till.

Jag ska sova premiärsnarket i min breda härliga 120's sultan och jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli efter två nätter ute i humpstugan. Min säng där ute har en fin kombination av att vara stenhård och luta något vansinnigt, därför sover man inte sin skönhetssömn där ute om jag säger så. Det spelar ingen roll hur man lägger sig på kvällen så vaknar man alltid med ansiktet intryckt mot väggen med ena sidan domnad. Det är otroligt vad fuktigt det är också! Man blir klibbig och äcklig som bara den, dessutom luktar man hump bara man öppnar dörren in till stugan. (fiskar-farbrorn som bodde där innan vi kallades för humpen, alt. hömpen om man ska uttala det korrekt, och han var förmodligen inte en fräsch kille...)

Ja, alltså, det ska bli underbart att få sova i min säng inatt. Dessutom packar jag som sagt för Kreta, som inte heller känns helt fel nu såhär när vädret börjar svika. Ofräsch är jag heller inte längre, jag har duschat och luktar gott igen, jag luktar i alla fall inte hump. Nu ska jag titta på en film och mysa i soffan, jag tror jag tänker fira med en damsugare!

Lite smått leds...

Nu är jag hemma igen efter snabbsemester i stugan, jaha då har datorn gett upp! Nej nu jävlar! Åh, vad leds jag blir. Alla mina kort och en massa viktiga saker ligger på hårddisken dessutom och jag måste ladda över nya låtar till min empis innan Kreta, plus ladda över korten från kameran... Det är ju så man vill banka sönder skiten.

Världens bästa pappa

Min pappa är nog världens bästa, idag gjorde vi oss en tripp ner till Valbo för att köpa en ny säng till mig. Att gå på IKEA är väl för trevligt, vi spenderade riktig far-och-dotter-kvalitetstid och åt god lunch bestående av lax inne hos herr Kamprad och hade kafferep och hela baletten. Jag har även inhandlat nya gardiner och gjort lite kap till Kreta på fredag. Rea är en bra grej! Byxdress, kortbrallor och klänning under 250 kronor, det är ju så man blir rörd nästan. På hemvägen gjorde vi kaffe-och-smörgås-paus på Statoil och nu bär det av till stugan för min del. Jag har precis packat om och pappa lagar mat åt mig och har sagt att han tänker skruva ihop min säng när jag är borta. Nu vill jag ju sova hemma inatt, men ändå vill jag passa på att vara ute i stugan när det väl är sommar.

Ja, det är världens bästa pappa jag har. Ingen tvekan om saken. 


Pinsamheter

Stina och jag tänkte som så under vår Ålandsresa att det är väl klart som korvspad att man måste gå i land på Åland när man ändå åkt båt hela vägen dit. Dessutom måste man ju kunna säga att man har varit i Finland. Därför ställde vi klockan på halv 8 till söndagen. Den idén kändes inte lika bra på söndagmorgonen som den kändes på lördagkvällen, men det hör inte hit.

Den lilla pinsamheten jag hade tänkt berätta om hände sig när vi, efter mycket gissel lyckats lista ut hur vi skulle överhuvudtaget komma ut ur båten. Till vår stora förvåning får vi syn på vår annars så morgontrötta kusin Filip som strosar omkring i Mariehamn i denna arla morgonstund. Vad falls? Tänker vi och vinkar för glatta livet åt honom som inte riktigt verkar se oss, så vi vinkar löjligt en lång stund till fast inser snart att Filip kanske inte är varken morgonpigg, stram, ignorant eller ens här. Den killen vi vinkade åt var bara identiskt lik Fille. Rackarns så pinsamt det blev!

Vi försökte gömma oss bäst vi kunde, men Filip 2 verkade vara överallt där vi var hela den resterande dagen och vinkade så glatt åt oss. Vi dog av skam.

Två morgontrötta typer påväg att göra dagens största tabbe
Två yrvakna typer glatt ovetande om att de är påväg att göra dagens största tabbe


RSS 2.0