Dagens skola

Idag gjorde jag något äckligt. I förvirring p.g.a. överbelastning i mitt huvud begav jag mig mot cafeterian efter sökandet på vätska. Jag hade cirka tremiljoner andra saker i huvudet då jag efter vattenglas numero två upptäcker att jag tagit ett skitigt glas ur diskstället... Snabbt som 17 snor jag runt och kollar febrilt om någon såg mina äckligheter, men det såg nog bara ännu dummare ut för då började folket att glåma på riktigt. Pinsamt.

Jesus i mitt akvarium!

Jag är ytterst förvånad över hemmets nya upptäckt. Den nya messias är i mitt akvarium! I begynnelsen fanns en liten slamfisk som hette Ellen efter min kära vän, hon dog tyvärr (fisken alltså). Därför införskaffades en ny städpatrullerska, en s.k. ersättare.

Nu har Ellen II förökat sig! Frågorna är många. Har hon klonat sig? Har hon skaffat en hemlig älskare? (VEM i så fall? Och varför har hon inte sagt något till mig? Jag trodde vi stod varandra närmre än så...) Har hon adopterat? Jungfrufödsel? Detta är ett mystiskt fall.

Härmed ska Ellen II och Ellen III gå under namnen Maria och Jesus.

Amen.

Observation.

Hej. Satt just och läste igenom mitt förra inlägg och konstaterade att jag var väldigt trött när jag skrev det där. Jag var nämligen tvungen att rätta en hel del stavfel och väldigt skumma formuleringar. Just nu är jag inte direkt skitpigg heller. Lördagen har varit skön, vi bakade en fet pizza (två faktiskt) här hemma. Min blev fett med god: salami, fläskfilé, tomater, mozarella, röd lök, pesto och ost.

Förutom pizzabaket har vi bastat, kikat på film och ätit upp resterna av kladdkakan. (JA, jag vet, jag skulle aldrig mer peta på en kladdkaka sa jag igår. Men det visste ju jag med att jag inte skulle kunna låta bli den idag...)

Nej nu är det natt.


God afton

Kvällen blev fet precis som jag befarade. Bokstavligen faktiskt. Jag ska aldrig mer äta kladdkaka i hela mitt liv. (yeah right) Jag tror det kommer bli svårt att komma upp i samma mättfaktor igen faktiskt, det här måste vara något av ett rekord. Jag är liksom väldigt mätt nu. Om det var någon som missade det så vill jag påpeka att jag är mätt. Och förresten, sa jag att jag var mätt?

Annars då, jotack. Jag tror aldrig jag har varit på ett sådant flamsigt humör som jag var på ikväll. Därför var det väldans passande att mina två kumpaner även de hakade på. Jag tror inte jag tål omställning med sömn utan att drabbas av biverkningar. Jag blir dryg och oreglerlig, hrm.. oregereleig. Oregerlig? (crap ord) tills jag plötsligt däckar och blir ur tillfällig funktion. Ungefär så känner jag mig nu, ur tillfällig funktion alltså.

Tidigare ikväll dock, då jag var i ett litet sockerrus, kom vi in på KENT av någon anledning. Summan av kardemumman är att vi ska starta ett bättre band som ska heta KENNETH. Nu känner jag att jag snart kommer in i fasen då jag blir medvetslös, så det är lika bra jag tar och sover.

Goder natter.


Hej helg!

Hej, blev en ganska bra vecka det här. Skolstart på torsdag - helg på fredag. Ja, just för momentet har jag UF-företagande. Jag sitter därför och knölar med ekonomin i mitt business. (www.markvardigt.se) Inte lätt det här, jag tror jag är lite sifferdyslektiker stundtals.

Till kvällen ska jag träffa mina två favoritbönor, Stina och Ellen. Vi ska vara hemma en mi casa och äta, prata strunt och kolla på låt oss dansa. Det blir fett.

Nej nu ska jag återvända till verkligheten.

Adjökens!

Skolans återkomst

Idag har jag gått sista terminens första skoldag på gymnasiet. Det känns fett med konstigt kan jag ju säga. I och med denna dag började vi prata väldigt mycket om studenten och balen. Det kan vara smart att vara ute i god tid så det slipper bli stressigt menar jag. Bil till balen är redan fixad, det blir en svart Buick Electra som min pappas kompis har.

Hår, var en annan fråga. Eftersom jag är oförmögen att tygla mitt lurv är det a och o att jag fixar en frisörtid. Likaså min vän Johanna. Dumt då att varenda frisör i hela staden är uppbokade med andra kalufser. Vi drabbades av vild panik och lovade varandra att komma på en bra back-up-plan. Jag känner mig därför o det varmaste stolt och hedrad över att jag, Jennie Jonsson, var den som kunde kirra biffen. Jag ringde upp min kära frisör Monika och bokade två tider åt oss.

Johannan och jag ska därför dit en månad i förväg och bestämma hur vi ska se ut, spännande spännande. En annan viktig del var ju klänningsfrågan. Jag kan därför stolt meddela att jag och mamman idag beställt balklänning här på kvällskröken. Jag är en glad tjej nu.


But hello 2

Nu har jag en uppdatering: Mamman har köpt en engelsk-intensivkurs-box på (håll i hatten) Lidl. Ja, nu sitter hon och repeterar Mrs. English herselfs alfabetesrabbel... Jag sitter här och undrar vart det började spåra, hur blev det såhär?

Ja, som ni säkert förstår har jag även fått agera bollplank i en dialog här mellan Tom och Joe. Jag var Joe, mamma var Tom. Det hela slutade med att mamma bröt ihop och höll på att skratta ihjäl sig och jag tog boken, jag menar man blev ju nyfiken. Hur skulle det gå för Tom egentligen, skulle han kunna följa med på det där partyt eller vad?

Det här kan aldrig vara bra.

Jag tror jag väljer att vara tyst ett tag nu.

But hello

Hej, nu är jag inne hos mamma i staden. Min mor ska åka till USA med jobbet och har oroat sig en längre tid för flygresor och diverse komplikationer i och med språket. Hon tillhör ju den något äldre generationen, alltså den som inte är skithaj på engelska men desto bättre på svengelska.

Jag fasar inför denna resa, tanten kommer både göra bort sig och tappa bort sig. Jag kanske borde börja trycka upp "mamma försvunnen"-lappar redan nu... "Vilsen tant med röda detaljer och flokig blick. Talar dålig engelska men förstår svengelska bra. Hör av dig på detta nummer om du sett henne..." kunde det stå. Då kunde ju någon skicka hem henne med DHL eller fedex, flygbiljetter är rätt dyra i dessa tider.

Nåväl, för att förebygga ev. borttappning:

This one is for you mum



Varning för oseriöst inlägg

Jag måste bara dela med mig av en grej jag kom att tänka på igårmorse när vi åt frukost. Vad sjukt det är att man stoppar in mat i huvudet flera gånger om dagen! Jag lovar, tänk på det nästa gång vid en måltid och se hur det ser ut! Jag kunde inte hålla mig när jag började tänka på det, jag brast ut i spontant apgarv. (Här väljer jag att använda ett citat från en tidigare skolkamrat:) Alla fattade ingenting.

Nöjd tjej

Hej bloggen, idag hände en oförskämt trevlig sak. Eller förresten, det hände ganska många trevliga saker, men det var liksom en av dom som jag syftade lite mer på. För att bygga upp stämningen lite/snacka mer i detalj/vara dryg så tänkte jag dra bakgrunden lite också för att få er att förstå hur trevlig den här saken verkligen var!

Jag hade packat prylar hela förmiddagen, försökt vända tillbaka dygnet kvällen före (gick väl sådär kan jag säga, jag vaknade tjugo i tio och kände mig överkörd) och helt allmänt planerat för avfärd mot staden eftersom skolan börjar imorgon. Just då och där, fick jag ett sms (sos som min kära morfar gärna uttrycker det) av ingen mindre än min mentor som beklagar sig över att vi har komp-ledigt imorgon och att vi istället får ses på torsdag.

Ja summa sumarum, jullovet blev just lite längre. Jag har varit ledig så länge så jag kommer inte minnas namnet på alla klasskamrater eller ens hitta tillbaka till mitt skåp. Men snacka om fett att bara ha två dagar kvar till helg!

Dagen då det gjordes

Idag var det en sån där bra dag, jag har hunnit med så mycket bra saker och jag känner mig nöjd. Fett med nöjd. Jag har hunnit med att få en hel del beställningar gjorda till mitt företag Märkvärdigt som har droppat in under fjällsemestern. Jag har umgåtts med min familj och så har jag hängt med världens bästa kusin Stina på en prommis. Jag har startat Urban, min bil. Han har blivit ståendes i typ en månad i denna vidriga kyla inuti en snöhög men min underbara bebis gick som om det vore en sommardag i juli. Åh, underbara Urban!

Och nu, kära befolkning, sitter jag (inte så oväntat) med min fördömda mattebok igen. Den mirakulösa lösningen jag hoppades på igår är påväg, eller ja, jag har kommit en liten bit i alla fall. Alltid något!

Förresten kom jag på en till bra sak jag ska slå slag i nu idag på denna to do dag: Måla om naglarna!!

Det här är inte okej!

Hej hej, nu sitter jag här i soffan med datorn på magen och en dålig Connoryfilm påslagen och undrar lite trött om det slagit runt fullständigt i huvudet på mig? VARFÖR, sitter jag   f o r t f a r a n d e   med samma matteuppgift som jag suttit med i två dagar och hoppas på att jag helt mirakulöst ska lösa det? Jag har vänt och vridit på allt som kan vändas och vridas på. Jag har spenderat mer tid stirrandes i denna fullständigt intetsägande formelsamling än vad som kan godkännas som okej. Jag bör nog också lägga till att det dessutom är slutspurten på jullovet! Dessutom kan man ju fråga sig varför vi ska avsluta mattekursen med en rapport?! Vem skriver en rapport om matte? Jo jag, ja just det ja. Ett ord: Idioti.

Hem ljuva hem!

Ä N T L I G E N.
Jag är hemma, efter typ 6 h i en bil tror jag att jag har blåst ur mitt huvud med mp3:n i större delen av färden. Pappa hade gjort kalasgod lasagne när jag kom hem, så nu känner jag mig rätt mätt faktiskt. Nu ska vi se på bröllopsfotografen!

Adjöss!

Slut på fjällsemester

Jaha, nu var det slut på fjällsemestern. Familjen Löfgren flyger hit och dit i stugan och packar grejor. Det borde jag nog också göra. Vi ses därhemma!

Pinsamheter

Nu är det fredag och det börjar kännas, mitt ben säger ett bestämt nej till skidåkningen. Åker jag på platten gör det förbannat ont i gångjärnen, det liksom bränner och strålar ner i knät för jag har en sådan otrolig träningsvärk. Åker jag i uppförsbackar får jag kramp i stjärten. Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen, i helvete heller. Man blir ju halvt invalidiserad. Jag kommer tvingas åka permobil när jag kommer tillbaka till skolan. Jag menar, om det gör såhär ont nu, hur kommer det då kännas imorgon? Jag fruktar morgondagen kära läsare.

En liten rolig/pinsam incident hände idag när Stina och jag skulle åka till Hamrafjället och handla. Jag körde in i en snödriva med Hasse och Bettans bil... Sablar, Stina som är nybliven bloggare for ur bilen som om det gällde livet och plåtade innan jag ens hunnit säga ifrån. Jajemän, jag är sannerligen ett klantarsel av rang!


Hetsbloggare

Hej igen. Jag och Stina har en inbördes tävling om vem som kan skaffa flest blogg-besökare. Stina, även kallad skitstina av vissa kortväxta familjemedlemmar, har (i och för sig med min hjälp) fler besökare idag. Det svider i mitt hjärta. Jag har, tack vare detta, fått biverkningar och men av denna hemska händelse. Jag har fått ett släng av hetsbloggning. Jag måste gå i terapi.

Nåväl, nu ska vi titta på The Holiday och glömma det här otäcka som hände.

Syskonen Rövgrens inbördeskrig

Sitter och slötittar lite på kanal nummer 2 här i stugan och upptäcker hur otroligt töntig Carl-Einar Heckner är medans Stina sitter och hackar om att det faktiskt inte heter kanal nummer 2 utan svt 2 och medan istället för medans. Stopp ett tag, det här är faktiskt min blogg och där bestämmer jag. Känner jag för att skriva fel får jag göra det, hon får sitta och skriva rätt på sin blogg istället. HA!

Nejmen förövrigt har vi spelat både risk och kort ikväll, risk gick åt helvete. Hasse vann igen. Skitspel. Kortspelet gick inte heller sådär överdrivet skitbra. Nu har Stina snott Hannes nalle Hugo och retat upp honom riktigt ordentligt, det hela slutade med torrgrin i ungefärligt 9 minuter. (Av Hannes alltså) Stina drabbades av total känsloköld och skrattade åt eländet. Det hjälpte inte, Stina är, i Hannes egna ord, en skitstina!

Jajemän!

Nu har Stina och jag varit ute i skidspåret, helt dyngsur i svett. Känner mig skitfräsch. Jag förstår inte hur jag kan ha en sådan svettproduktion! Helt fantastiskt. Det var ju någon idiot som inte hade pistat spåret så vi fick agera pistgubbar samtidigt som vi var stenmarks. Pistgubben kanske stannade inne och festade lös idag när det är trettondagen och allt. Fast det vidrigaste av allt var att när vi hade plöjt upp cirkus 98% av rundan kvicknade gubben till och började spåra. Jag hade kramp i rumpan sista 500 metrarna.


Omgång nummer tre

Igårkväll var det dags för omgång nummer tre av Risket. Vi körde på våra hemmasnickrade regler för det har vi efter prövande kommit fram till att fungerar bäst. Jag vann. Yeah!!


Hey Taenndaelie!!



Bilder från dagens skidhärligheter


Se hit!

NU, kära vänner har Stina äntligen fått fingrarna ur röver (HAHA, se tidigare inlägg) och skaffat sig en blogg! Hon hade ju en förut också, men nu har hon börjat på ny kula.

Det här ska bli kul!


Cirkus Löfgren

Jag måste bara berätta om två roliga happenings där Stina har fått total hjärnsläpp och kläckt ur sig väldigt humoristiska saker. Den första grejen var igårkväll/natt när vi spelade kort här i stugan. Stina blandade ihop ruter och klöver och sa "röver" när hon menade spader.

Det andra IQ-befriade citatet var idag när vi kommer till backen efter en hel del strul med diverse pjäxkrångel och arga småpojkar (läs hannesar). Vi hade precis tagit oss ur bilen och Stina säger lite hånande "Pappa får jag fråga varför du inte har dina pjäxor på dig?" Varpå jag brister ut i apgarv för jag tror att drummel-Hasse själv glömt dem hemma och Bettan suckar och säger "Men vad tror du?!" 

Pjäxorna låg alltså i bakluckan för det är inte en sån jättebra idé att köra bil med pjäxor på. Men nog hade det varit roligt om dom hade legat kvar hemma.


Bildbevis

Här bara slabbar jag upp en bild på backen för jag hoppas få er aningens avundsjuka. Togs igår när vi hade svängt våra lurviga i backen hela dagen lång! (Ställ hinken under läppen innan du kollar!)





Omgång nummer två

Igår åkte vi slalom hela dagen, det var fett. Förutom att Stina blixtrade till någon sekund där när lilla brodern Hannes ville visa sina skills i skogen fnissade hon och flamsade med mig hela dagen. Hannes är en lustig prick, han vill väldigt gärna att vi ska se hur duktig han har blivit på att åka slalom. Men när vi väl ska se åker ju ungen ifrån oss! Där i skogen far han fram som ett skållat troll, vi som är lite större till växten har fullt upp med att inte köra rätt in i en gran, typ. Men duktig är han, när jag var sådär liten visste jag inte ens vad slalom var.

Men efter en dag i backen, lite mat i magen och en kladdkaka senare var det dags för omgång nummer två i Risk som plastpappa Fredrik önskade. Då körde vi på Fredriks vis, de "riktiga" reglerna enligt honom som skulle snabba på spelet och göra det roligare och bättre på alla vis. Riktigt så blev det inte, efter att vi hatat varandra i tre timmar och tjugo minuter bestämde vi oss för att återgå till våra gamla regler. Jag känner än idag lite hat över att Fredrik tog hem vinsten efter fyra timmars segt spel. Min mor tröttnade, hon förstår inte den oskrivna regeln att man automatiskt blir ovänner i spelet och gick och lade sig, liksom resten av manskapet i stugan. Det jävligaste av allt var faktiskt att jag trodde jag hade vinsten som i en liten ask, jag skulle dräpa alla Stinas rödingar och var förbannat nära att lyckas...

Nu har den fege fejkfadern dragit hem med min mamma också, jag tror han var rädd för följderna av handlandet igårkväll/natt. Mamman var nog bara allmänt leds, eller vad säger man om hennes facebook inlägg:

"överväger att elda upp brorsan H:s RISK-spel. Nu har jennie, fredrik o stina spelat i drygt 3 timmar och det händer ju absolut ingenting! Jag har gått o lagt mej jag :-)"


RISK

Ja, idag vaknade jag upp med en träningsvärk som var något helt fantastiskt i smärtväg. Den satt i min bakdel och även i mina ben. Jag är en obeskrivligt otränad icke-skidåkare konstaterade jag. Alldeles på en gång när jag klivit upp och drullat ner för min loftsäng jag spenderar nätterna i här i stugan var det frukost. Man är hungrig när man är i fjällen, allra helst om man åker skidor som värsta stenmark hela dagarna och desto mer om man är i Löfgren släktet. Ja, vi gillar mat.

Nu på kvällskröken när vi hade bättrat på träningsvärken med en dubbelvända i elljusspåret här ovanför stugan, blivit våldshungriga och ätit kvällsmaten + en pråm choklad drog vi igång med det traditionella Risk-spelet. När man spelar Risk blir man 100 gånger av 100 osams. Det är liksom en oskriven spelregel att man ska bete sig riktigt ruttet. Innerst inne har man dåligt samvete för man är en sån skit, men det orkar man liksom inte bry sig om precis då i stridens hetta.

Min mor har aldrig spelat det förträffliga spelet och är inte den mest fokuserade personen jag känner. Hon fattade ingenting kan man ju också säga om man vill tala klarspråk. Men hon är lite som lill-kusinen Hannes; bara hon får vara med (som i att slå en tärning t.ex.) är hon nöjd. Fredrik (wannabee-pappan) skötte därför taktiken.

Morbror Hasse är farlig i spel, man vet liksom inte vad som är värst; låta honom vinna eller ge honom pisk. I vilket fall som helst blir han aningens tjatig. (Om Stina skulle ha skrivit det här hade hon uttryckt honom som DRYG.)

Men men, nu börjar jag bli långrandig och trött: Morbror Hasse vann, vi andra åkte på storstryk och vi hatade varandra under några timmar. Hasse blev nöjd, Stina blev tvär. Mamma blev glad att spelet tog slut och Fredrik ville ha revange (vi tog för givet att han skämtade, "HA HA ! Ja, ellerhur! Han har humor den där Fredrik!") Men han var visst seriös, så imorgon bryter helvetet lös här igen!

Soppatorsken

En obeskrivlig hunger råder i team löfgrens läger. Morbror Hasses mage kurrar så det rister i väggarna, kusin Stina sitter mest och muttrar och svär över lillbrodern Hannes som skriker högt över att ljudet på tv:n är jobbigt (och att stina inte får uttrycka sin ilska i svordomar, för det har mamma sagt!) Wannabeepappan Fredrik satt med hörselproppar i länge, men lackade ur och gick och lade sig inne i sitt rum med neddragen rullgardin och täcket över huvudet. Mamma sitter och försöker titta maten klar i ugnen och resterande håller väl på att allmänt självdö av lillkusinen Hannes blodsockerfall.

Men nu, kära vänner är räddningen nära. Jag tror maten är klar!


Gunde Svan och jag

Nu har jag invigt årets skidkarriär här, d.v.s. jag har en obeskrivlig träningsvärk i mitt ass. Stina och jag tog strömspåret, en inte alls speciellt ansträngande tur i vanliga fall. Men efter julgröten och veckor av soffpotatisande, kändes det konstigt nog inte alls lika lätt som det brukar. Ett svettigt helvete med snålblåst och snö under skidorna som sabbade glidet var vad det var. Men vad gör det när man har världens bästa sällskap och man är i fjällen? Inget alls faktiskt, dessutom festade vi till det med en våffellunch (med hjortronsylt) och invigde stugans nya våffeljärn. Kanonis!


Häppy nju jer!

Hej, goda nyheter: Jag är med, jag är i tänndalen, äntligen!
Det är helt underbart här! Resan tog branog med tid, men när vi kom fram blev det skumpa och snittar. Då kändes det ganska värt det kan jag säga! Medans vi väntade på det nya året firade vi stugköpet med asti-chinsano (no fucking idea över stavningen som gordon skulle ha sagt det) god mat, ännu godare efterrätt som stina hade svängt ihop och en massa godis och annat smaskigt. Stina och jag kickade ass på dansmatta och vi försökte spela ett nytt spel som gick sådär. he he. Sen tog året slut och vi hade finfin utsikt över hamrafjällets nyårspådrag. Ja, vad säger man? Perfekt!

RSS 2.0