Söprajs

Idag när jag kom hem väntade ett paket med skor, ny tidning OCH ett smakprov på nescafés nya kaffe på köksbordet! Som sänt från ovan, efter en torsdag som denna med nationellt prov i engelska! Jag har blivit bönhörd.



 


Gröningarna ska äntligen pensioneras!

Mina nya skor är här, eller här och här, nu ljuger jag också. Dom är i staden och jag är i skogen, men imorgon då ska mina fötter få sig en välförtjänt uppgradering. Hurra, hurra. Mina gamla gröna converse börjar balla ur totalt, hela sidorna är uppslitna och färgen är långt från densamma som när jag köpte dom, ändå har jag inte hjärta att slänga bort mina trogna gamla pjucks! Jag är kanske lite udda, men jag tycker det skulle kännas som ett svek från min sida att efter alla fina stunder vi haft bara kasta bort dom. Vi är som gamla poolare nu, såna kan man inte byta bort hur fula dom är blir!

...Herregud, jag är inte riktigt klok!

Halvan

Gårdagen var en efterlängtad afton. Min andra hälft gästade mig hela kvällen, hela natten också för den delen! Vi mös, pös och pratade strunt mest hela tiden. Tack Stina för att du finns, du är helt underbar!

 


Bokat!

Nu är det bokat och klart! Det blir Sirios Village på Kreta den 6 augusti! HURRA!



Måndagsmys!

Hurra hurra, om en liten stund kommer Stina hit på sleepover! Vi ska dansa dansmatta och mysas i massor, sug på den ni!

På gränsen till gråten

Åh, blir alldeles varm i hjärtat när jag ser att sånt engagemang läggs ner i mitt skobekymmer! Nu har jag äntligen funnit mina kära och de är påväg hem till mig i detta nu! Plick plick sa det och vips, jag är en lycklig kvinna!


Ang. after work

Här följer mammans kommentar på föregående inlägg, lägger upp det här med motiveringen för en klarare bild med bredare perspektiv:

Det är tur att du är så gullig och bra på att baka och allt det där för du är då inte nån hejare på att planera flera steg framåt.

Saker du med lite tur har lärt dej under de här dagarna:

-Man kollar att man har alla, jag menar ALLA ingredienser hemma innan man börjar baka.

-Man smörjer formar som ska smörjas innan smeten hälles i, inte efter...

-Man smetar ut smetar som ska smetas ut.

-Man tar florsocker först och tillsätter liiiite vatten i taget till en florsockerglasyr.

-Man väntar inte på att mamman ska vakna innan man sätter fart när det är mycket att göra, hon blir inte så kul att ha att göra med då!

-Man ser till att ha god hand med sin plastpappa så han åker och köper det som fattas när krisen är ett faktum.

-Det är KUL att sälja saker även om man sliter som ett djur innan :o)

I love you och tack för smaskig middag med gott fika efter!
(jag var ju tvungen att gottgöra mina små fadäser...)

After work

Dagen har varit hård, minst sagt. Klev upp i ottan och tänkte nej men shit vilket vääder! Ujjejuj, här är det bäst att passa på! Så jag stack ut och tänkte jag tar en sväng kvarteret runt innan frukost. Om inte vårat kvarter har expanderat enormt mycket så kan man säga att jag sabbade tidsplanen bigtime när den korta promenaden blev till en liten längre...

Väl hemma igen hade mamma vaknat och härjade runt som en galen ko, helt sjövild. Tiden hade nämligen visst sprungit iväg en aning (som vanligt) och vårt tidsschema hade inte bara spruckit utan totalförintats eftersom jag, i och för sig på strålande humör efter solskenspromenaden, kom inskuttandes helt oklar när endast en timme återstod innan självaste startskottet av loppiseventet. Notera att jag på den tiden inte bara skulle äta frukost och göra diverse morgonrutiner, utan även klappa ihop minst två krämkakor, smöra och pålägga en formfranska, sätta på kaffe åt alla tantor och farbröder och dessutom konka ut hela balunsen ut i lokalen. (Balunsen = i princip hela innehållet av vår frys + halva kylskåpets)

Lite tajt kan man kalla det om man är tidsoptimist, vilket jag nu i högst beviseliga grad är för att inte överdriva. Normalt folk kallar nog min situation körd, vilket jag också skulle ha varit OM inte jag hade haft en turbomamma som har erfarenheter inom slit och släng.

Nu är jag helt slut men lycklig, jag slipper sluta mina dagar under ett fikabrödsberg.


Bullbak

Tja, det där kan ju misstolkas, speciellt om man komplexar lite för sin degiga ända och misstolkar det till att man har en bullbak!

Men i detta fall menar jag faktiskt att jag bakar bullar kort och gott. Gott kan man även kalla resultatet som jag just smakade. Varm nygräddad kanelbulle och en mugg mjölk till det, (karde)mumma! (HAHA!)

Anledningen till detta husliga beteende, som förövrigt har hållit på ett tag, är att jag imorgon ska hjälpa min arma mor på något så prestigefyllt som loppis här på området. Jag ska stå för fikat och har tagit uppgiften på största allvar, här har det bakats, jävlar anamma!:

 

  • 2 plåtar ljusa kärleksmums med chokladglasyr
  • 2 plåtar hallonpaj
  • 2 sockerkakor med fyllning
  • 1 plåt mörka kärleksmums med chokladglasyr
  • 6 krämkakor
  • 1 sockerkaka med citrusglace
  • 2 plåtar kanelbullar

 

Lite överflödigt kan jag påpeka att vår frys är allt annat än luftig för tillfället. Den är rather stuffed actually. Det finns inte en millimeter som inte är belamrad med diverse kakor för att vara helt uppriktig, så kort och gott (dagens uttryck) kan jag sumera det som så att jag kommer få gravt allvarliga problem om fikaförsäljningen går åt fanders imorgon.

Loppisen har öppet 11-16 och är stationerad i Nymålas kvarterslokal i Stugsund. Om du inte föredrar se mig lida fikabrödsdöden föreslår jag att du infinner dig! Kom och köp!


Den spännande upplösningen

Håll i hatten: gårdagskvällen spenderade jag nämligen tillsammans med pappa, hans tjej Anna och hennes son Rasmus hemma hos familjen Löfgren. Mycket trevligt. Tacokväll var vad vi hade för oss och under den smiddes det planer kan jag säga. I början av augusti lutar det nämligen åt att vi kommer spendera en vecka på Kreta! Inte helt fel om jag får säga det själv! Men detta återstår att se, man ska inte ropa hej. Dock kan man väl alltid ropa hej fast tyst? Eller säga det väldigt högt?

HEJ!


Mysmorgon!

Godmorgon underbara ni!
Solen skiner utanför fönstret och jag har precis vaknat här hemma i dom mysiga skogarna. Uppdatering blev det dåligt med igår, för då var det fredag och jag flängde omkring hela dagen. Tänkte passa på att köra en blondinbella och vänta med att avslöja vad jag pysslade med igårkväll tills lite senare idag. Jag kan knappt vänta!

Nu håller pappa på att duka fram frukost så på återseende så länge!

Per Alquist var en trevlig prick!

Idag var det högtidlig stipendieutdelning på rådhuset för oss stipendiater av farbror Per Alquists stipendium, sannerligen en riktig sockerfarbror det!

Den 6 juni bär det av till Schweiz för sommarens första lilla äventyr och det firades med smörgåstårta och cider (såklart efter att vi glänst och blivit plåtade på trappan). Och (!) som grädden på moset, kaffet till kakan, smöret på mackan och allt det där; allt detta hände medans de andra suckersen jobbade matematik! Muhihuhi!

Typiskt som sagt...

Jo hej! Igår skrev jag om mitt conversedilemma, se tidigare inlägg alt. läs det här med en gång om du är uppdaterad.

Nåväl, min goda vän Malin, kvinnornas kvinna, såg det kritiska nödläget och agerade som en äkta hjältinna: hon länkade till en hög med sidor där hon snokat rätt på mina älskade pjucks! MEN! (citerar min vän tony erving) Mitt i min vildaste iver och halvvägs genom beställningen (igen) upptäcker jag till mitt stora förtret att min storlek inte finns (!) Vad vill ni mig?! Återigen slocknade mitt hopp och glädjen drog som en avlöning.

Dagens bistra men sanna sumering lyder alltså:

Antal besökta sidor: 2
Antal beställda skor: 0


Typiskt var ordet

Jag vet inte hur länge jag varit på jakt efter ett par helvita converse med mörka snörhål, men väldigt VÄLDIGT länge är det i alla fall. NU har jag äntligen hittat dom, conversens rolls royce, conversens converse, conversen med stort C!

Mitt i min vildaste iver och halvvägs igenom beställningen slocknade dock mitt hopp och glädjen dog lika snabbt som den infunnit sig; man måste tydligen bo i England (!) för att få köpa sig ett par!? Jag kallar detta diskriminering av grövsta slaget! Vad har engelsmännen som inte jag har?! Frågan är, ska det vara på det viset? Det här är ett fall för vår vän Sverker.


Skäms på mig

Nej nu är jag ilsken, matteprovet gick åt fanders! Två timmar satt jag och uslades med det förbannade skitprovet. Förmodligen några minuter utöver dessa 120 hörde jag hur min mattelärare a.k.a. sockerfarbrorn mr. Bamford liksom lite försiktigt försökte avrunda, han skötte det rätt snyggt faktiskt. Jag undrar om det ingår i lärarutbildningen?

Steg 1 var lite försiktigt trummande för att sen övergå till steg 2, att plocka lite med papperna och lägga ihop miniräknaren o.s.v. Ungefär där hajade jag vinken och drabbades av vild panik eftersom jag inte alls kände mig färdig. Jag satt under den här tiden och försökte genom telepati få matteprovet att skriva sig själv och var långt ifrån klar med det. Hade provet varit någorlunda sammarbetsvilligt hade jag kanske hunnit. Men oturligt nog var det jag som fick ett av det trotsigare slaget.

Medans vi satt där och gav varandra onda blickar, matteprovet och jag, hann tydligen alla andra förstå det helt obegripliga provet och smyga ut för när stackars Peter kommit så långt i avrundningsproceduren att han började göra ansats till att försöka säga något var det bara jag kvar. Förmodligen märkte han nog av mitt vilda uttryck att det inte hade gått skitbra för vi sa inte så mycket till varandra han och jag. Han höll en låg profil så att säga... Nu får jag lite dåligt samvete här, skrämma sockerfarbröder på det där viset, hur lågt får man lov att sjunka? Jag borde skämmas!

Just nu

Morsan har väninna på besök och det dansas dansmatta, lita på det, mer eller mindre i alla fall. För utan min hjälp skulle det inte bli så mycket dansa av, mor min är nämligen inte så tekniskt lagd, tur att hon har en teknist till dotter. Jag tror jag måste gå och visa hur det ska gå till, börjar ledsna ur på att hon frågar vilken knapp hon ska hoppa på var tredje sekund. Jag måste visa var skåpet ska stå så att säga, nu kör vi, hej och hå, fullt ös medvetslös!

Fiskbullefet

Nu är jag åter i hemmet. Fiskbullefet är jag också, blev rätt sen middag för min del. Men räds icke, nu har jag stillat hungern och återställt blodsockernivån till normal nivå och därmed är faran ur färdet. Jag är inte längre en  folkilsk tjej utan en mer fiskbullefet tjej, känner mig faktiskt som en fiskbulleklump när jag sitter här stinn och orörlig i soffan!

Högskolebesöket var i alla fall något av en hit! Känner väl kanske inte direkt att jag fick en sån där pangpang aha-upplevelse med hallelujakör och liksom ser omgivningen i bländande ljus/effektfull slowmotion, MEN, det var definitivt en lärorik tripp.


En snabb en

Nu sitter vi här igen, kaffekoppen och jag. Har precis klämt i mig en fantastiskt stor portion med köttbullar, potatis, ärtor, brunsås och diverse andra tillhörigheter. Hann precis hem en vända och käka för om exakt 7 minuter måste jag trippa bort till resecentrum där mina kära klasskamrater väntar. Studiebesök av Gävle högskola står nämligen på tapeten!

Avlägger en senare rapport när jag samlat lite erfarenheter och bildat mig en uppfattning av det hela så att säga. Jag ska erkänna att jag i nuläget faktiskt inte har en blekaste aning om vad vi ska göra men klart man hänger på! Fega ur är inte ett uttryck i min ordbok, o nej.
Spännande kära vänner, spännande.


Omysigheter

Jag har tusen andra saker jag egentligen borde göra. Läsa dom där sidorna vi fick i läxa till engelska nationella istället för lektionen idag t.ex. eller också kunde jag ju fortsätta plugga till matteprovet som for the record är helt obegripbart. Kanske är just det som gör att jag borde plugga kan man tycka, men här sitter visst jag med temuggen i högsta hugg.

Fick en otrevlig överraskning alldeles just! Min vän Malin hade lagt upp några mycket ofördelaktiga bilder som fick en otrevlig känsla i magregionen att uppstå. Varningstriangel borde definitivt förvarna känsliga personer innan fotografier likt dessa kommer till allmän beskådan. Bilderna föreställde nämligen mig.


Sannerligen trevligt!

Finns det någonting trevligare än att få en sån trevlig överraskning en sån här trevlig måndag som att ens trevliga engelskalärare föreslår trevlig läsning på valfri trevlig plats? Hm. Låt mig tänka... Nej, jag tror inte det.

Min trevliga eftermiddag har jag precis tillbringat ute i den trevliga solen med min trevliga trogna lilla kaffekopp spiced with cinnamon bara för att jag är en sån där trevlig liten kanelknarkare. Skulle lätt kunna tänka mig leva mitt trevliga liv bara på trevlig kanel!

Oj, mitt i allt det här trevliga höll jag faktiskt på att glömma. Med mig där ute i solen hängde jag även med min lite smått mindre trevliga matematikbok. Vi ska nämligen ha vårt första trevliga prov i D-kursen på onsdag.

Så nu sitter jag här med ett trevligt litet pirr/kurr i magen. Hur det ska gå återstår att se, trevligt. Nu däremot skulle det vara trevligt om min trevliga mor kunde komma hem och laga lite trevlig mat åt mig. Det tidigare lite trevliga pirr/kurret börjar nämligen låta otrevligt högt.

Dolt budskap?

Imorse när jag vaknade trodde jag att jag var med i kellogsreklamen, yrvaken med håret på ända och Kalle A. tröttlooken i fejset sträckte jag mig för att kika om det var lovligt att sova vidare - alltså vad klockan var - varpå jag, otur som jag har, kör högern rakt in i vattenglaset som välter över telefonjäveln! Är inte det ett praktexempel på lagen om alltings jävlighet? Ondskefulla vattenglas som saboterar min efterlängtade sovmorgon. Istället fick jag börja lördagen med  att springa upp ur sängen i vild panik och göra första hjälpen på stackars blöta kvalitetsnokian(?) host host... som bara varit in på lagning 2 ggr inom loppet av det sketna halvår som jag ägt den...?

Ja som om inte det vore nog, vattnet som spillde ner telefonen i denna arla morgonstund spilldes inte bara på telefonen utan tyckte tydligen att det var lika bra att spilla till ordentligt och ställde till med storspill som plaskade ner hela golvet och även lite av mina nyvakna stackars fötter, tapet och även min bok. Detta var en, i min smak, mycket dålig start på dagen. Inte att rekommenderas. Som sagt, jag har en läskig känsla av att ett sånt här scenario platsar i en kellogsreklam för jävulsskap p.g.a. dåliga frukostvanor. Vad försöker vattenglaset säga mig? Borde jag sluta med min favvogröt och börja med special K? 


Den efterlängtade sockerfarbrorslistan

Tillägnat till er som funderar på att joina min gubbsamlarklubb!

Här följer alltså listan över mina nuvarande nominerade sockerfarbröder:
observera att listan är under ständig uppdatering!

  • Peter Bamford (originalsockerfarbrorn)
  • Göran Andersson
  • Gordon Ramsay
  • Kalle Moraeus a.k.a. Potatoman
  • Bygglovs Willy
  • Nabil Al Fakir
  • Helge Skoog
  • Rinne




Samlargubbe alt. gubbsamlare?

Vad är det med mig och gubbar? Jag blir glad i hjärtat av riktiga mysgubbar eller sockerfarbröder. Gubbar med lite riv i tycker jag är härliga också.

Samlargubbar finns ju men hur är det med gubbsamlare? Finns speciella klubbar för såna också eller är det bara jag som myser i soffan när Gordon gormar i köket så saliven sprutar över de stackars strykrädda krögarna? Är det bara jag som skrattar konstant mellan 19.30 och 20.00 varje vardagkväll tack vare Helge? Bara jag som tittar på vilket program som helst bara Bygglovs Willy är med och vickar på rumpen alt. travar/spatserar omkring? Göran Andersson gjorde att jag längtade till varenda fysiklektion förra året! Hallå? Nej. Jag vet att det i alla fall finns en likasinnad här i världen, min vän Ellen. Henne kan man lita på! Men förutom oss, är vi fler eller är vi den felande länken? Ska vi söka till outsiders? Söker man ens till outsiders eller blir man bara med om man har oturen att vara tillräckligt udda? Får man säga ifrån om man inte vill vara med i outsiders eller är det ens skyldighet att göra sig till åtlöje inför allmän beskådan? Hur många procent av sveriges befolkning äger en tv? Hur många av dom betalar tv-licensen? Är det här ett normalt tonårsbeteende?

Kanske borde starta sveriges första gubbsamlarklubb och undersöka saken, vem vet, då kanske fler skulle krypa till korset och "komma ut ur garderoben"?

Bara 58 år kvar...!

Idag kära läsare fyller min gamla mamma 42 år! I bilen påväg till skola/jobb/annan valfri benämning på hjärnköttätande plats diskuterade jag och (ja, nu får man väl snart lov att säga det eller? notera att jag dock säger det med kärlek) tanten det här med ålder. Min mor påpekade att hon om 42 år till fyller 84, vilket ju är skitfränt! Eller tänk när man fyller tresiffrigt! Vilken grej liksom, hej jag är hundra! Hoppas man är en fräsching bara så att man inte får puckelrygg och mister kontroll över snor/blir slapp i fisringen eller något annat förargligt. Nej så jag sitter och spiller tid, nu är det allt du jennie som marsch pannkaka går ner på stan och köper en present åt mor! Herregud, måste jag säga till mig på skarpen för att det ska fungera...?!

R som i Rinne

Dagens svenska lektion var något värt att reflektera över känner jag, därför tänker jag också så göra. Vi samlades i parken och solen sken på oss blekfisande ungdomar. Vi jobbar just nu med romantikens tidsepok och det är faktiskt rätt roligt, i alla fall om man har vår hippa lärare som lirar COD och jeopardy med oss teknistungdomar. Nåväl, dagens uppgift var ett simpelt uppgiftspapper, men det var inte det som var det roliga, nej nej, vi skulle nämligen haffa folk på stan och intervjua förutbestämda frågor. Vi haffade Rinne, en man i sina bästa år som satt på biblioteket och läste i godan ro. Rinne lät inte överförtjust när vi frågade om han kunde svara på några frågor, men kände väl att han inte hade mycket till val.

Rinne var en allatiders man, han avslöjade bara sitt efternamn behöver jag säga mer? Av vår lilla pratstund fick vi reda på att han finner levande ljus romantiska och så föredrar han skogspromenader framför tvn. Rinne fick ett litet minus för att han brusade upp så när Johanna stavade Rinne med litet r. "Herregud, är inte det det första man lär sig i skolan!?" muttrade han ilsket och Johanna den stackars klumpfingrade flickan kladdade skräckslaget det lilla r:et till ett stort och fint R. Då blev Rinne nöjd. Jag tänker lägga till Rinne i min sockerfarbrorslista!


Uppdatering var det ja!

Jag kommer bokstavligen rulla fram av all god påskmat snart! Precis som det ska vara alltså! De senaste dagarna har jag bara ätit och umgåtts med släktbandet all min vakna tid. Mysigt! Idag har jag spöat mormor i kortspel och klippt håret, solat näsan och nu har Lovisa precis förgyllt min kväll med kaffedrickande och prat, prat, prat! Imorgon står tandläkarbesök och shoppingdag i Gävle med Stina och Ellen på programmet. Kommer bli grymt, lovet är grymt, men framförallt, jag är grym. (och helseriös)

över och ut!


Påskpappa

Har man inte världens bästa pappa? Idag när jag kom hem för påsklov hade han inte bara pysslat ihop ett, utan två påskägg den gamla rackarn. Då blev jag gla' i hjärtat! Så nu ska jag bara go nuts här hemma, jag är nämligen barnsligt förtjust i nötter liksom min far. Du är vad du äter, eller hur var det?


GLAD PÅSK!


RSS 2.0