Frisyrbestyr

Nu har jag pickat slingor i mammas huvud, hon klagade att jag perforerade skalpen på henne men jag sa att vill man vara fin får man faktiskt lida pin! Vågar dock inte säga om pinan blev fin innan jag sett det. Jag är rädd att det kan bli blond tuppkam med matchande prickar på sidorna. Men å andra sidan, varför inte såhär i påsk?

Ynk!

Just i denna stund befinner min kropp sig i ett inre kaos, jag är rädd/glad/osäker/förväntansfull/förtvivlad/skräckslagen och allt på samma gång. Orsaken är att i morgon mina damer och herrar smäller det. Jag ska efter mycket vel lämna in min bekräftelse av alquistska stipendiatet! alltså; JAG SKA TILL ZÜRICH I SOMMAR!

(hjälp!!)

Snorkonungen gör stordåd

Jag snorkonungen skulle för en stund sedan hjälpa min stackars mor skruva ihop ett ikeabord. Kände den trofasta snorkråkan skymta medan jag stog där och grymta' (HAHA!) herregud jag borde skämmas, vilken rutten humor jag har fått. Det var som jag befarade, jag har snytit ut hjärnan ändå... Nåväl, jag snöt mig och min näsa har nu gått i protest. Den sa nej. Nej till snor, nej till snyt och fräs. Ett bestämt sådant - jag fick näsblod och en liten kolapps och kunde inte fullborda (HAHA!) bordet.

Tja, detta inlägg för den intresserade/uttråkade alltså...

Spekulationer

Alltså, den stora frågan är inte längre vad som är meningen med livet eller vad kom först, hönan eller ägget? Nej, o nej. Sånt trams är irrelevant i jämförelse med min lilla tisdagsfundration: Hur mycket snor kan det finnas i ett huvud? Jag är braksnorig, snyter mig var fjärde sekund och ändå lyckas jag snyta så det nästan blir lite tungt i näven. Börjar bli lite orolig, tänk om jag snyter ut något som ska vara kvar där inne? Jag hostar, fräser nyser och snyter, kanske beror huvudvärken på den envisa förkylningen som just drabbat min arma kropp. Tog en titt ner i sopkorgen när jag passerade köket för en stund sen och hoppade nästan till av förundran. Jag måste ha fräst upp en hel torkyrulle idag. Jag skippar härmed bilmeksplanen och satsar på en framtid som regerande snorkonung istället.

Joråsåattäh

Jag är nöjd, jag är en nöjd tjej. En nöjd machotjej. Jag har svetsat hela dagen, på min egendesignade spaljé. Jag är en nöjd macho-teknist-tjej. En skrytig nöjd macho-teknist-tjej, som idag har haft svetsardebut! Debuten var kall, för utan konstant rörelse var dagens väder aningens chilly (chilly said willy, the pinguin!) Men, jag är ju som sagt en macho tjej. Tror jag ska döpa om mig till stonkjennie och bli bilmekaniker. Dricker redan kaffe som en hel karlakarl så jag är ju en bra bit påväg. Måste börja snusa också. Eller inte, vi får se.

Lugnt det, hörs, hej!


En grötboll?

Bakandet fortsätter, jag blir lite lätt manisk. Äter bröd (läs: lever på bröd) vid minsta hungerkänsla för att få slut på det så jag kan baka nytt. Dukar fram det till både fikatider och mattider för åtgångens skull. Kanske ska gå och peta i grannen den lilla lilla kanten som är kvar...? Som sagt, lite manisk blir jag. Men åter till ätandet; det sker med förtjusning från min sida och så även från min mors och min mormors. Vi är nämligen tre generationer i vårt lilla hus för tillfället. Tur att vi är småväxta (småvuxna?) i vår familj. Jag finner det ytterst trivsamt att ha generation tre på besök, dessutom passande att vi är fler (det betyder snabbare åtgång. He he.)

Baka är det nya coola, det nya svarta såattsäga. Försökte mig på ett muffinsrecept tisdagkvällen till ära, kunde dock som vanligt inte hålla mig till det riktigt. Dels för att vi till mitt stora förtret inte hade hälften av ingredienserna hemma och dels också för att jag som sagt gillar spänning. Dagens resultat blev inte direkt som jag tänkt mig, dom smakade gröt. Mormors reaktion var ändå härlig. Hon försökte uppmuntra mig med att det var tur att jag inte tävlade med dom i halv åtta. Det hade hon ju rätt i tanten. Det hade ju varit fint:

Efterrätt
Torra grötbollar med ogenomgräddad blöt havregrynsklebb och stekt gröttopping serverat i ett oseparerbart bullpapper


En fjärdedelbröd senare...

Ja, vi mäter tid så vi bagare.

Och så var det ju dags för ett utlåtande. Min ivrigt förväntansfulla oro övergick till osäker panik för att till sist avsluta i upphetsad överlägsen stolthet; jag lyckades med min skapelse. Kommer somna med ett leende på läpparna inatt.


Bakälgning

Bak som i den där löjligt spännande sysselsättningen jag gillar så oerhört och älgning som i det jag gör istället för att vara effektiv bagare. Alltså, jag är huslig och bakar. Bröd ska det bli. Jag följer recept men kan som vanligt inte riktigt hålla mig till det. Det ska vara lite spänning med bak, det blir inte lika roligt annars. Jag stökar väldigt när jag bakar, vet inte exakt hur jag gör varje gång men inom loppet av ett fåtal minuter lyckas jag förvandla hela köket till total oigenkännelighet. Klet, kladd och klebb överallt, dessutom lyckas jag tajma det så smart så att allt som ska hävas i/röras/knådas/blandas ska ske samtidigt, helst i reklampauserna av gossip girl. Det blir svårt, om man inte har minst sju extra armar och två extra ögon, helst en hjärna till också när vi ändå snackar. Det har inte jag. Därför gör jag som jag brukar; älgar hit och dit utan att inte få någonting gjort överhuvudtaget. Jag kallar det bakälgning

Återkommer med resultatet.

Omtagning

Jag har ändrat mig, det finns om möjligt faktiskt en sak som kan vara än jävligare än att ha två galna irakier efter sig: När du förklarar din oerhört prikära situation i hopp om förståelse, medkänsla och kanske ett gott råd för din egen mor och hon föreslår att du ska svara.

Farväl kära värld

Jag har en svag aningen växande känsla av oro i min mage. Läget är inte stabilt, läget är jävligt ostabilt faktiskt, eller kanske instabilt? Vad vet jag, jag är ingen svenskalärare. Åter till problemet; vad kan vara värre än att ha en galen irakier efter sig? Möjligen två galna irakier? Just det. Där har vi alltså min situation, och därav den växande känslan av oro som nu infinner sig i min mage. Jag har under dagen fått inte mindre än fem samtal från två okända nummer, båda ringda från irak. Jag känner ingen i irak som kan vara snacksugen, alltså måste al qaida vara ute efter mig. Det är ute med mig. Jag är körd.

Sverige vad är detta?

Vad är detta för fasoner? Mellofinal på sveriges television och vad gör den svenska befolkningen? Jag bara undrar vad vad VAD (?!) kan vara viktigare än att sitta bänkad i sin soffa och rösta på herr fakir som dessutom kvällen till ära fått förstärkning av herr gustavsson (?!)

Ni som gjorde som jag och skänkte en slant (eller ja, några av mammas slantar för den petige) för ett samtal till en salem i nöd (eller som mammas telefon vill kalla honom; raken) ja, ni behöver inte ta åt er. Men till sveriges resterande medborgare: fyyy!


Frukta ej!

Kära ni, alt. någon eller varför inte värld? Nu är jag åter i hemmet igen. Eller nej förresten, befinner mig för momentet hemma hos min kära (inte hemma hos min empis, nej det vore konstigt? En annan käring. Notera: inte kärring, hu så fruktansvärt surrig jag är. Jag är hemma hos stina, för att vara rakt på sak! Jag gillar raka rör. Tro det eller ej.)

Som en snabb resumé av veckan under tiden stina duschar skulle jag vilja säga att veckan varit ytterst trevlig. Kunde möjligen varit aningen ytterst trevligare om vädret varit aningen mindre blåsigt och aningen mer soligt. Å andra sidan är jag väldigt glad att klantiga jag klarade en hel fjällsemester utan frakturer. Det trodde jag inte när jag inledde första skidturen (eller kanske skidoturen?) med ett dyk i en snödriva. Så sammanfattningen kan sammanfattas som så att jag är nöjd!

Nu väntar kusin mindre, kusin större och morbror störst på att jag ska svinga ett bowlingklot på wii. Bäst jag börjar stretcha mina vinnarbiceps. (harkel harkel...)

Hörs, hej!


Ett mindre glädjande besked

Flänger som alltid innan jag ska åka någonstans runt runt i huset, älgar liksom hit och dit utan att riktigt få något gjort. Det kallas packa. Imorgon klockan 08.00 prick (!) då står familjen Löfgren redo på går'n och sen bär det av! Mellokryss ska såklart lösas på färden (HAHA) och fin matsäck beståendes av körvmackor ska förtäras har jag hört skvallrats om. Kommer bli hur mysigt som helst! Årets fjällenskiva är kirrad så den kommer dunkas dygnet runt och alla låtar finns inom kort snart även på min kära empis, min kära empis som höll på att bli kvarglömd hemma (!)

Under dagens hemfärd var jag inte världens populäraste systerdotter. Jag var en krångelunge som kom på efter ca 1,5-2 mil att jag faktiskt glömt det käraste jag äger kvar hemma. Det var dumt. Det var otroligt dumt. Det dummaste av allt var att jag inte kunde knipa käft utan utbrast ett stort NEJ! när jag insåg min dumhet. Det resulterade i att morbror hasse genast gjorde en u-sväng medans jag satt och mest hade ångest över att vara en krångelunge. Ibland är det ångestfyllt att ha en otroligt snäll morbror. Konstigt hur det är, men nu är glädjen återställd för nu har jag återförenats med min kära!

Nejmen så jag surrar igen, här kan jag inte sitta och spilla tid. Jag måste ju älga runt lite till innan det blir dags för att hålla tummarna för willy!

over n' out 


Ett glädjande besked

Om sisådären 5-6 timmar har jag officiellt sportis! Då blir det ra(u)ka <--- för den eventuelle gotländska läsaren (HAHA) vägen hem för packning inför TÄNNIS! (nej, blev inte plötsligt dyslektisk, jag syftar på mitt ljuva fjällparadis Tänndalen) Hurra tänker ni nu, för det måste väl ändå betyda ingen tillgång till internet? Grattis säger jag, det kommer råda tystnad i denna blogg under den närmsta veckan.


Glass och ballonger

Fysikeländet hör mitt förflutna till och sportis hägrar nästa vecka. Hurra, jag ska till fjällen nästa vecka (!) Bilen startade imorse. Kanske förstod han mitt skrothot ändå? Halv åtta hos mig med helge skoog visas traditionsenligt på tv och mamma steker falaflar och kokar bulgur för fulla muggar. Jag sitter nysprungen, nyäten och myser åt helge, min framtida man. Nyduschad med världens mest otroliga frill sitter jag här under filten och stinker (fortfarande) vitlök av middagens tillbehörande tzatsiki. Jag kommer förmodligen stinka imorgon och nästa dag också, minst! Jag dricker kaffe och te. Stinker lite till. Nu tänker ni: herregud kom till saken kvinna! SÅ, vad jag försöker säga genom allt detta totalt meningslösa surr är: jag trivs. punkt.


Raka rör

Jag känner såhär i efterhand att föregående inlägg inte var det mest upplyftande jag läst. Tänkte därför kompensera med denna låt som är något av det mest upplyftande jag hört.


Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke...

... och inte gasa heller, då behöver man en bil. En av typen fungerande. Jämt alltså.

Ibland känns det ju lite tungt. Nu t.ex. nu är det ibland. Det kan ha att göra med att mammas bil som bekant valt att fungera efter humör, och alldeles med tanke på att den har humörsvängningar. Detta betyder betydligt fler promenader för vår del. Promenader i all ära, men inte i kombination med bestämda tider att passa och snöstorm på dessa. Nej tack. Dessutom bjuder morgondagen på ännu ett nationellt prov. Fyra timmar fysik, känns som att jag inte är jättepepp på det. Nej tack.

När jag kom hem idag var jag alltså allmänt leds, mina tår hade frusit ihop till små bleka knöpar och snor'n rann (den gör det kroniskt numera). Jag placerade mig i soffan, drog filten över mig och plickade in på fejsboken. Där är det första jag ser min kära mors statusuppdatering: har världens raraste unge :) och därmed var det kört. 
Okej, slutsatsalternativ nummer 1. tecken på utbrändhet? eller 2. den bittra sanningen: jag är en blödig mes.

RSS 2.0