Mot Gotland!

Nu är det snart dags att åka, jag har älgat runt runt i huset sen igårkväll och letat grejer. Jag väntar ju liksom av någon anledning alltid till sista minuten med att packa. Men klockan åtta smäller det!

Hejdå hemma!

Hej och hå

Jag känner mig stolt idag. Jag klev faktiskt upp och sprang imorse, fast jag var halvt medvetslös. När jag kom hem och tittade i brevlådan låg Gavin skivan där också :) Fin start på den här dagen tycker jag. Sen var jag in till stan och fikade med Pontus på Wayne's. Det var väldigt trevligt det. Sen åkte jag hem och älgade upp på Belsåsen med pappa. Jag fattar inte att jag vågade klättra upp i samma utsiktstorn för fem år sen. Ännu mindre fattar jag hur pappa vågade släppa upp mig dit. Tur att vi inte berättade för mamma säger jag. Nu har jag just sett 'The Wedding Crashers' för femtonde gången ungefär. Himla rolig film, skrattar hur mycket som helst varje gång. Prexis nu laddar jag inför Gotland och kikar på våran lägenhet :)

Punkt slut (:

Sköndag

Idag var en sån där sköndag, vi åkte ut till stugan och donade lite över dagen. Halvtrist väder men ändå så härligt. Jag tror jag ska bosätta mig där ute :) Farfar har lite problem med knät så han satt på en stol och tittade på medans pappa fällde några stora gamla tallar som inte ska vara kvar. (Ingen höjdare med halvmurkna tallar som riskerar att paja stugan om de ramlar till höststormen...) Farmor eldade i spisen och fixade med fika för glatta livet och jag plockade blåbär till farfar, och Bippi (fastern) och jag hjälpte pappa att bubba vedklumpar och släpa ris. Sen åkte vi hem och drack lite kaffe. Egentligen var det tänkt att jag och Stina skulle åka och titta på Tommy på berget ikväll också. Det hade vi planerat sen vi såg att herr Nilsson skulle komma för flera veckor sen. Fast det sket sig dumt nog. Stinas kusin Olle fyller 2 år och så blev det ju regnväder och då kändes det som om det inte var en sån bra idé att åka längre. Synd på Tommy bara, han är ju tuff. Men jag såg en bra film istället och det var faktiskt rätt skönt.

Nu ska jag sova för jag tror jag ska trotsa mina principer och springa imorgonbitti. Eller ja, vi får väl se...

Filmkväll

Igårkväll var det filmtittning hos Rut Put, även känd som Lovisa Lund. Jonatant kom också och hade tagit med sig ett x antal filmer så vi skulle ha lite mer att välja på. Resultatet av det smarta initiativet blev stor beslutsångest vilket slutade med att vi nog valde den sämsta filmen vi hade kunnat hitta. Den var så dålig så den var riktigt underhållande. Efter en halvtimme stod inte jag och Lovisa ut längre. Så då bytte vi till en bra film. Klokt.

Efter filmen gick vi ner till Skogs Sand och badade. Eller ja, jag vägrade egentligen från början. Fast det slutade med att jag blev doppad ändå... Doppad bokstavligen alltså, mot min vilja. Fast det var rätt skönt efter en stund ändå.

Nu vill jag ha min Gavin skiva!

Gävle med fånen på bilden

Idag var jag till Gävle med den här bruden. Väldigt trevligt måste jag säga. Kan med säkerhet säga att Wayne's har stans godaste sallad också, för den intresserade. Jag vet inte varför, men varje gång vi ska till Gävle slutar det alltid med en väldig brådis. 


Dagens exempel:

- Vi kanske borde gå snart. När går tåget?
-Tio över
-Och vad är klockan nu?
-Fem i.
-Då måste vi gå snart...
-Ja.

Tio minuter senare...

-Nu är det brådis.
-Ja.
-Vi springer!
-Nej.

Avresande mot Ockelbo-Ljusdal, var vänliga...

-Spring!

Gavin DeGraw - Chariot Stripped


Nu så, Gavin DeGraw Chariot Stripped är beställd! Kommer innan söndag får jag hoppas, för då drar ju jag till Gotland med släkten. Bilresan kommer bli ett sant nöje, jag kommer sitta med ett fånflin på läpparna hela vägen ner - och upp igen. Pappa, jag och Stina åker i Matz (vår Mazda) och pappa har bestämt att musikfördelningen kommer ske på så vis att varje person får tre skivor var (jag och Stina = 1 pers) som sitter i skivspelaren. (Matz kan nämligen ha 6 skivor i på samma gång) Observera att dessa kan bytas ut efter intresse(!) Sen kommer CD:n gå med shuffle läget på för att undvika så kallad zappning. Harmoniskt och fridfullt alltså. Dessutom tror jag pappa kommer välja AC/DC och Queen vilket jag ju uppfattar som väldigt positivt för då slipper vi skitmusik som t.ex. Billy Idol eller sura Creedence-låtar.

Arbete

Idag var det dags för arbete i Lenninge igen. Jag, Stina och mamma hade en stark uppladdning med stäm- och canon sång i bilen. Jag är väl så att säga köksansvarig i brist på intresse för kassan så BAKA är väl min stora uppgift. Idag blev det en snoddaskaka och två tårtor. Det kom ganska mycket folk och mycket kaffe gick det så det var lite kul. Jag får svettningar av att stå i kassan. Räkna, slå in, lägga i påse, skriva, ta betalt och se glad ut är mer än jag klarar på samma gång. Lyckas jag med att vara serviceinriktad med plastsmilet och allt på plats räknar jag fel och så blir det kattskit i alla fall. Eller räknar jag rätt slår jag in ett paket med prislappen kvar och så blir det misslyckat ändå. Det spelar liksom ingen roll hur jag beter mig, kassan är inte min grej. Idag var det riktigt svettigt när det kom en tant från kalifornien, prata engelska OCKSÅ alltså. Total hjärnsläpp, kortslutning i huvet. Började som gammelmormor Viola prata svenska TYDLIGT och trodde att den stackars tanten skulle förstå. Vilket hon inte gjorde såklart. Tur att vi var två så jag kunde koncentrera mig på snacket och Stina på affärerna. Tja, bak är jag däremot bättre på, därför håller jag mig bak (lägg märke till ordvitsen) i köket och vid serveringen mestadels.

Klart slut

Kvällskonsert i Kratte

Igår var jag och lyssnade på när moster Ewa sjöng med Leif i Kratte Masugn :) Fina sånger och psalmer, STOLT är kvällens ord. Finns inte så mycket mer att säga. Väldigt mysigt och skitbra. Min moster är min idol :)

Läget stabilt

Pappa den klanten har drullat omkull på cykel. Och så tog han tydligen emot sig med huvudet, för ena sidan är mosad. 3 stygn i ögonbrynet och hakan plus en lättare hjärnskakning. Ja, vad säger man? För tillfället ser han ut som en rabarberpaj i fejjan. Men jag tror inte att det är permanent, rabarba-pappa alltså ^^

Harry

I fredags åkte jag på nya Harry Potter filmen med Jonte och Elin. Äntligen blev det Harrydags! Den var lång men bra, precis som vanligt :) Jag lyckades hålla mig från lipandet den här gången och det trodde jag verkligen inte att jag skulle göra eftersom jag lipade till boken till och med. Fast nära var det. Tur att jag hade läst boken egentligen. Annars hade det nog blivit pinsamt. Det kan vara rätt smart att läsa boken, så man liksom är lite förberedd. Jag brukar hålla andan om det kommer något läskigt till exempel. Det är världens trick för då kan man inte skrika till om man blir rädd. Och det vill man ju inte för då börjar ju alla skratta åt en och så blir det väldigt pinigt. Jo, man har ju sina små knep. En kul kväll var det :)

Grattis Stina!

Idag fyller Stina 16 sköna år så nu är man riktigt mätt. Tusan vilket smarrigt kakfat alltså! Stina jobbade idag så jag hade laddat upp hela dagen inför fikat. Längesen vi sågs var det nu också, därför var det extra roligt. Tror det var senast i lördags. Vänta nu, det är ju fem dagar sen! OJ. Ja, låt oss fira sista kvarten på födelsedagen nu då!

Hipp hipp hurra!


Gårdagen

Var till Dalhalla igår och kollade på Rhapsody in Rock med Lisa, Madde, David, Simon, Hanna, Danne och Andreas. Riktigt mysigt och bra var det måste jag säga. Fast medelåldern ligger väl på 50+ där skulle jag tro.
På slutet blev det lite drag också istället för surjazz och boogie woogie. (Inget ont om surjazz och boogie woogie, jag menar bara att ingen har dött av lite variation!) Så när Robbelibobban stolt kör sin 5 min långa presentation av Glenn Hughes (sångare och bassist i Deep Purple (!) även utnämnd till världens bästa vita sångare av någon höjdare, kommer inte riktigt ihåg vem just nu (!)) DÅ mitt i den weilande solo-sången reser sig (?!) en hel hög pensionärer (20 % av publiken) upp och går. Alltså, jag fattar om man är gammal, kanske lite trött, går på kryckor och inte kan stå och köa men hallå?! Har dom inte kunnat vänta åtminstone 10 minuter så han har fått sjunga klart eller nåt?
 
Jösses, jag trodde alla gamla farbröder och tanter föregick med gott exempel, men det där var i och för sig den äldre generationen. Dom kanske blev rädda för att hamna i helvetet om dom lyssnade på sån där "modern rock" eller nåt. Eller så drabbades alla av akut rädsla för bilkön. Men hur smart är det när man åker buss då? Nej, trevligt som attan var kvällen i alla fall och sent blev det. Sovmorgonen i morse satt inte helt fel :) 

Hemma

Nu är jag hemma igen efter några underbara dagar på hällbuntarna :) Nu är det sommar på riktigt. Sol, båt och hav är grejen.

Finns det något härligare än att sitta ute på en häll och höra vågkluck och se på när solen går upp? Jag kommer inte på något såhär på rakarm men om jag gör det hör jag av mig. Jag och Johan klev upp i ottan både igår och i förrgår. Klockan 03.41 går nämligen solen upp över havet. 

Nyvakna men allerta tassade vi ut på hällarna och satt och såg dagens första solstrålar kika fram.





Förrutom det rullade dagarna på med fiske och andra små projekt. Årets stora projekt var att bygga nytt förråd, kommer bli kanon. Jag och Johan målade faktiskt hela härligheten. Eller i alla fall första strykningen, men ändå.



Fisket gick lite si och så. Johan vann två dagar på raken. 9-3, herregud vad jag har legat av mig. Jag har däremot en stor talang för att kasta fast mig. Men att ro är ju bara mysigt, så det gör inte så mycket. Något som gör lite mer är när Johan står och hånar en hela tiden. Efter en halvtimmes dryga kommentarer ledsnade jag ur och gormade "Din skadeglada lea jävel!" Då blev han tyst en stund, sen garvade han ännu mer... Fast det gjorde i och för sig jag med :o)



Ellens sweet 16 i bildform

Lite sent, javisst jag vet. Ellen fyllde faktiskt år den 4 juli. Här kommer kort från dunderkvällen/natten/morgonen med brudarna. Grattis igen Ellen och tack för brakmiddagen!




Ellen funderar på det bästa sättet att cutta caken

Stugan ikväll

Där var 5 km igen, jag har ångrat mig lite, löpning på förmiddagen är faktiskt härligt det med. Inte lika som en riktigt sen kvällsrunda med solnedgång men ändå. Nu får det bli slut på soffpotatisandet här för när jag väl kommer ut gillar jag ju löpning och fortsätter det såhär kommer jag att tappa kondisen helt och då blir det inte kul att börja om kan jag säga. Förresten åker jag ut till stugan ikväll, äntligen. Åh, jag har längtat ända sen förra hösten ju!

Igår arbetade jag hårt med mor och kusin i Lenninge. Hantverkspaviljongen närmare bestämt. Betalningen var väl ärligt talat ingen höjdare insåg jag när Lovisa ringde mig och vi snackade jobb. 11-19 (10-19.30) och då borde man få extra betalt för obekväm arbetstid påpekade Lovisa, men jag menade att med mina 200:-/dagen kommer jag också bli miljonär, jag behöver bara jobba liite längre än de flesta andra. Nej jag ska inte klaga för min mor har redan dåligt samvete, och jag sa faktiskt att jag kunde jobba gratis, så jag får ju skylla mig själv. Men vad gör inte en god dotter för sin mor? Tanten betalar ju faktist min telefon!

Efter jobbet blev det in till stan och hem till Henning som gällde. Tv-spel och testkörning av dom enorma brontohögtalarna Henning har som är större än mig på både längden och bredden! Jag dreglar av avundsjuka. Men roligt var det. Nu ska jag äta och packa, hejsvejs lingonfejs! 


Död åt vädret

Johan står i duschen och här sitter jag. Stugan gick det åt helvete med, världens storm, så det var en omöjlighet att ta sig någonstans med båten. Istället sitter jag och Johan här hemma och surar och spelar schack, för det är väl ungefär det enda man kan göra förutom att glo på film. Om det här busvädret fortsätter kommer vi att bli oerhört intelligenta tjockisar. Imponerande hur mycket man kan äta egentligen, på kvällens meny står brownies med grädde. Smaskens! Jag måste bara passa på att påpeka att jag är lite småilsken på han som bestämmer vad det ska bli på tv. Det måste vara en ond man. Få se, årets sämsta väder och vad visas på tv? Skit. Inte konstigt att folk skiter i att betala tv-licensen säger jag! Nej nu är det visst min tur att bli ren.

Hej! 

Stugan nästa

Upptäckte att det nu var ungefär tre veckor sen jag senast uppdaterade bloggen, men vad tusan vad sommarlovet går. Sommarjobbet avslutades med att jag slängde ihop världens snyggaste smörgåstårta. Den var inte att leka med kan jag säga. Tänkte ladda upp lite bilder från telefonen men det får bli en annan gång, nu är kusin Johan här och då blir det bus i stugan som gäller :)


Adjö


Oj

Nu var det ett tag sen man satt här! Men solen skiner och då har  man fullt upp :) Återkommer en regnig dag!


RSS 2.0