Halv ett till halv ett

I helgen var det midsommar och då ska enligt traditionerna hela dagen tillbringas hos Löfgrens med släkten. När jag var liten startade min morbror Hasse upp "Fångarna på fortet", alltså en tävling inspirerad av programmet. Dagen började med en sill-lunch, sen körde tävlingen igång (jag vet inte vem som tyckte det var roligast, jag och min kusin eller Hasse?) Efter varje vunnen tävling fick laget en nyckel (såklart) och det lag med flest nycklar vid dagens slut vann. Barnsligt roligt. Bryta traditioner och min släkt går inte riktigt ihop, därför håller vi - fortfarande - på med dessa barnsligheter. Några ändringar har dock skett, Efter ca 7 år har Hasse börjat få lite idétorka, därför har vi numera knytkalas med tävlingar så varje lag tar med sig en egen. Funkar finfint. Kan dock säga att efter 12 timmar midsommarfirande med släkten + sill-lunch, rabarberpaj och jordgubbar med glass, godis, grillat, jordgubbar med glass och chips är man lite mör. Trots detta var jag och mamma tvungna att plocka sju sorters blommor att ha under kudden också. Så det var på med gummistövlarna och ut på blommletning som gällde. Drömde världens konstigaste dröm kan jag ju säga. Det blir nog polygami för mig.

God kväll

Ny dag på sommarlovet, ny jobbdag idag med. Somnade i mammas säng igårkväll när jag tittade på family guy. Helt slut! Imorse var jag inte heller så pigg när jag trampade iväg, men fulvädret har försvunnit och nu är det SOL! Trött var jag inte länge heller för idag var det stora gräsklippardagen och vi dundrade omkring som jehun från morgon till kväll. Jag fått nya skavsår till samlingen och fått bondbränna + plåsterbränna! Ja, jag tror det var allt. Klartslut gräsklippartut! 

Arbetshandskar på!

Sådärja, första dagen på sommarjobbet avklarat :) Jag trivs. Sitta inne i en minusgradig mjölkkyl på sommarens varmaste dagar var ingen hit förra året. Jag höll på att självdö. Men att böka omkring på kyrkogården i arbetsbralls och stålhätta är nog min grej ändå. Idag har jag rensat ogräs hela dagen. Mats och jag är ett redigt dreamteam. Dagen bara försvann, plopp! Imorgon kommer Kerstin också. Själva hövdingen för plejset. Jag hoppas vi får godkänt i krattningen. Annars drar jag och Mats iväg på varsin gräsklippare så står hon där med skägget i brevlådan. Fast hon har nog inte skägg. Hoppas jag. Hjälp?

Avslutning

Nu så har jag nog äntligen börjat förstå att det är sommarlov! Trots vädret alltså. Var på klassfest igår och var sen in till stan och lyssnade på Dead by April bl.a. TE1 (eller säger man TE2 nu?) måste vara den bästa klassen alltså, tusan vilket härligt gäng! Blöt och kall som 17 blev man av allt regn, jag kände inte mina fötter mot slutet, men det var garanterat värt det.

Tidigare igår var jag på avslutning i Bergvik med släkten. Fick såna flashbacks från förra året när jag, Malin och Stina höll på att grina ihjäl oss. Det var riktigt roligt att träffa de gamla lärarna igen. :) I år höll jag på att fälla en tår av stolthet istället. Både Stina och Anna fick stipendium för goda studieresultat!

Grattis och trevligt sommarlov!

Ursäkta mig solen? JAG HAR SOMMARLOV!

OJ, det här skolåret bara flög iväg visst. Nu är det sommarlov ju. Jag har problem var det gäller skolavslutningar. Alla avslut för den delen. I år lipade jag inte som jag gjorde förra året. Jag kommer ju komma tillbaka till Staffan till hösten. Men när jag städade ur skåpet och tog ur låset för sista gången var det riktigt jobbigt! Vad har jag för problem? Det undrade Johanna i måndags när vi hade vårt avslut med klassen på mentortiden och jag satt och messade: "tänk nu kommer vi ALDRIG mer sitta här på mentortid som TE1:an, det här är SISTA gången vi fikar på mentortiden i ettan.... Nu kommer vi inte komma tillbaka på 10 LÅÅNGA veckor..." osv osv.

Såklart är det ju underbart med sommarlov, men det har jag inte fattat att det är än. Hur ska man kunna göra det NÄR SOLEN VERKAR ÅKT PÅ SEMESTER TILL TYP EN ANNAN GALAX?! Provar soldans och så kanske jag offrar något till solguden så vi slipper dö av köld ikväll på avslutningen. Det vore ju tråkigt menar jag.

Adjöss!

Övertid, Amore och Småstadsliv 2

Det riktigt känns att det är slutspurten i skolan nu! Efter skolan igår var en stor del av oss i den ambitiösa TE1:an kvar för att skriva/bygga/måla det sista på vårat linbaneprojekt. En och en halv timme jobbade vi över och efter det var vi verkligt förtjänta av en middag på amore. Så utsvultna gick vi dit och käkade och väntade på att Småstadsliv 2 skulle börja. Trött var vi också, så en halvlur i biblans ovalformadelåtsasstjärnbildsrum satt fint. (Y) Småstadsliv 2 var kung kung kung (:

Kenta såg vi faktiskt live också, han är min nya lilla idol :)


Dagens tandläkarbesök

Snabb skoldag idag måste jag säga, 09.30-11.00. Efter skolan åkte jag och mamma till tandläkaren. Missade badet i Färssjön med klasskompisarna, men det tog jag igen med Jonte i Florsjön ikväll istället. Jag vet inte om det var skrämselpropaganda eller om tandläkaren menade allvar när hon pratade med mig idag?!

Tandläkaren: I underkäken har vi 2 alternativ: 1. för att få tänderna att hålla sig på plats och inte flytta sig kan vi ta bort den främre tanden här... (pekar på min framtand)...

Menar tanten att dom funderar seriöst på att rycka framtanden i nederkäken?! Kul med gluggen på typ en halv cm! Jättesnyggt, och vad bra, då kanske jag börjar lespa (Y) Jag sa ett bestämt NEJ till det alternativet. Då sa tanten att min mamma skulle bestämma sånt. Jag sa NEJ och tanten sa att mamma skulle bestämma det? Hej jag heter Jennie och jag är 16 år och får inte bestämma över mina egna tänder. Otur att mamma tyckte det var lika bra att rycka ut hela skiten innan det börjar kosta pengar, så nu blir det väl protes. Nej, nu överdriver jag. Mamma sa nej hon med. Tur.

RSS 2.0