Europa sviker

Vad är detta?! Ingen final för Sverige, nej nu! Det enda jag har att säga är snålt Europa, snålt. Röstningen må varit sparsam, men jag vet (och övriga europa vet det också för den delen) att Sverige var bäst. Bäst, bäst, bäst. Synd bara att ingen förstod att man måste rösta för att få se sin favorit i finalen, en liten miss där. Trist.


Sverige, nu är det allvar!

Nu gäller det Sverige, håll tummen! Jag talar såklart om kvalet till den stora lördagsfinalen av eurovisionen. Sjung för allt vad tyllarna håller Anna! Det här är bland det viktigaste man kan tävla i, det är stort, det är uttjatat men framförallt, det är årets höjdpunkt! KOM IGEN SVERIGE!

Busigt

Idag var jag en riktig buse! Jag skolkade för första gången i mitt liv. Jo, faktiskt. Fast jag vet inte riktigt om det kan kallas för skolk i det här fallet trist nog, det tyckte inte min plastiga pappa i alla fall. Under middagen stoltserade jag med att jag faktiskt sket i plugget idag. Mammas reaktion lät aningens nervös och hon krävde detaljer, ögenaböj. Likaså min styvfar fast han lät mer impis än nervis om jag säger så.

Jag berättade mitt scenario att jag inte hade haft sån där jättelust att sitta i skolan från tio i tio till halv ett för att ha en mattelektion men när jag skulle gå för ett besök av min kära sockerfarbror till matematiklärare och fråga om hemstudier var ok var han inte där. Dessutom har han lite allergi mot såna här nymodigheter som mobiltelefoner, nejdå han har faktiskt köpt en, men han har den inte på så ofta. Med ofta menar jag någonsin förresten. Därför är det stört omöjligt att få tag i gubben och det var därför som jag och min trevliga sockerfarbror till fysiklärare plitade ihop en hederlig post-it lapp och smaskade fast på hans skrivbord istället. Sen gick jag hem och pluggade matte. Muhihuhi vad busig jag kände mig!

Ja, min pedagogiske plastis tyckte jag var en nörd efter att jag beskrivit lite mer i detalj hur det hade gått till, denna äventyrliga dag. Min mor höll väl med även hon faktiskt, eller hur man nu ska tolka hennes muttriga kommentar om att det var skitcoolt att skolka från en mattelektion och kompensera med cirka sex stycken frivilliga, jag vet inte hon kanske inte var ironisk? I så fall har hon en väldigt konstig syn på vad som är coolt och inte. Fast sen upplyste jag faktiskt om att det inte var jag som bett om de avslöjande detaljerna, hade jag fått bestämma hade jag fortfarande varit en cool skolkis nu. Så det så.


Hurra hurra hurra!

Fick just ett mycket glädjande besked ang. mina sommarplaner: De första tre veckorna av sommarlovet kommer spenderas med min kära kompanjon Elin hos Herr och Frau Rüeger i Kloten. Det kommer bli grymt, jag älskar gammalt folk och just de här trevliga Schweizerpralinerna är typ 80 bast! Nu känns det här stora äventyret genast lite mindre oöverstigligt. Tack gode gud för det!

Just nu: Slovakiens bidrag i eurovisions schlagerfestivalen, min spontana reaktion: varför?!

Hårdarbetande kvinnor

Igårkväll gjorde mamma och jag ett rejält ryck, vi var helt bananas här hemma, papper och pärmar flög hit och dit och skrivaren Hans Peter (eller vad som nu menas med HP) spottade fakturor tills papperna tog slut. Vi var produktiva om jag säger så, inget tvek på den. Resultatet blev hur bra som helst, min kära och före detta arma mor kunde sova både lugnt och gott inatt eftersom husfriden åter är tillrättaställd. Nu slipper vi ju nämligen att en oinbjuden icke allt för trevlig revisor hälsar på och hittar på otrevligheter. Jag fick betalt för arbetet, trots att jag gärna hjälpt till ändå, något som jag måste säga var ett feting plus! Ja, summa sumaro, sumarum eller vad man brukar säga sådär formellt och bra, alla nöjda och glada. Sobert!


I'm back

Hej, bloggtorka råder, ursäktar så mycket. Men enligt min melodi går kvalitet före kvantitet (precis som om mina inlägg brukar innehålla någon form av kvalitet...? haha, där fick jag allt till det!) Just nu peppar jag i alla fall stenhårt inför att min mor ska komma hem så det blir någon form av mat i den här stugan. Senare ska jag vara en god dotter och hjälpa den arma tanten med pappersarbetet så inte revisorn kommer och tar oss. Eller oss och oss, hon kanske tar mammas firma eller något liknande. Det skulle nog göra min mamma ledsen och är mamma ledsen så blir jag ledsen och att vara ledsen är inget vidare kul, så slutsumeringen är väl att jag egentligen får hjälpa till för mitt eget bästa. Men, för att det lilla egot i mig ska få sig en trevlig boost (alt. uppåtpuff som man sa på min tid) väljer jag att framställa mig som en god dotter som hjälper en arm mor.

Men det är ju som vi vet som vår vän Allan Svensson säger, är magen glad så är människan glad. Det är ett citat så sant att det skulle kunna bli ledord i en egen religion, Allanismen där Allan Svensson är gud. En religion där man håller stenhårt på traditioner och seder, våga inte röra julafton! (eller julmaten och Kalle Anka). Alla skulle börja dyrka postisar och Vivalla skulle bli som Mekka...

Därför, kära vänner, tänker jag börja med att förtära middagen. Jag föreslår att ni gör detsamma.

Så, ännu ett av mina kvalitativa inlägg fyllt med visa livsåskådningar. Jag kommer gå till historien en vacker dag. Ett litet inlägg för mig, ett stort inlägg för mänskligheten.


Min dag

Mina tisdagar är oförskämt lättgjorda, jag går till skolan (läs åker snålskjuts med mamma), har en mattelektion, har en håltimme där jag fikar och spelar kort och så en idrottslektion. Sen har jag gjort min skoldag och går hem. Jag klagar inte. Tycker det är fullkomligt, lysande, förnämligt att komma hem innan lunch! Idag hade vi dock en specialare till idrottslektion, klasskompisen Johan höll i lektionen och friidrottare som han är blev det såklart friidrott på tapeten idag. Brummade bil upp till Hällåsen i Elins vrålåk "muren" och körde som biltjuvar med fullt ös på gasen, rejält dunk i basen. Oj jag har talang för det här med rimning, borde kanske starta rimstuga eller bli rappare?

Sen hade vi lektion i två timmars solsken, nej nej jag klagar inte här heller. MEN, som min vän Tony Irving skulle ha uttryckt det hela, jag och friidrott är ingen rumba. (Nu klagar jag) Varför i helvete är jag en sån sopa på just denna sport? Jag springer sakta, hoppar kort/lågt, orkar knappt lyfta spjutet och blir glad om jag lyckas klättra över en häck. Det pinsamma, som jag mest vill försöka förtränga, är att jag faktiskt haft ett förflutet inom sporten. Dock var det sisådär två sekel sen och jag deltog cirkus tre träningar (varav minst en sen jag bestämt mig för att sluta men inte hade stake att säga det till varken mina päron eller min tränare. Tror jag löste det hela med att jag sa det till mamma och pappa men bad mina kompisar hälsa tränaren som förövrigt hette Pajen, ett mycket manligt smeknamn om jag får säga det själv.) Men ändå! Jag har fortfarande träningsoverallsbrallan på idrotten (haha!).

Ja, vet inte exakt vad jag ville få ut med det här inlägget, det får bli dagens nöt. Nu ska jag återgå till att inte klaga, dricka upp mitt kaffe och sen ska jag och mamma på loppis! Hurra, hurrar tanten i Jennie!

Våldgästning

Idag blev det tårtkalas hos fastern med det galna jonssonsläktet, min ena faster fyller idag och min andra faster fyller imorgon, så vi åkte i samlad trupp (läs jävligt osamlad) till Dalarna och våldgästade faster nummer 2 som så passande skulle bort och bara hann deltaga lunchen och hoppa tårtan och grattis, hurrarop och annat överflöd. Hur kul som helst hade vi den lilla stunden hon var med i alla fall, det kallas kvalitetstid har jag hört. Det är vi inte så bra på i min släkt. (Julafton är en enda lång sovstund för de allra flesta hemma hos oss...)

Nåväl, att träffa mina busfrön till kusiner, ja resterande var väl inte heller så pjåkigt och faster nummer 1 är en jävel på att baka tårta så det hela blev hellyckat skulle jag vilja säga! Några timmar senare rullade vi rapandes vidare hemmåt och svängde in på Tönnebro här hemma och åt en brakig middag.


P.S.
För er intresserade, jag segrade över Magen tillslut.
P.P.S. Magen som i min mage alltså, den där ilskna, inte min busiga kusin Magda på bilden (även fast vi gärna kallar henne Magen)
P.P.P.S. Jag borde verkligen inte skriva Magen med stort M när jag snackar om min mage, det är oerhört förvirrande, men jag tycker på något vis att den blivit som en egen liten varelse de senaste dagarna, vi tycks inte dela samma vilja.
P.P.P.P.S. Konstaterande efter korrekturläsning av föregående P.P.P.S: Jag är inte klok, jag borde låsas in och nyckeln borde jag äta upp.
P.P.P.P.P.S. Jag har en gullig kusin!



Jennie vs. Magen

Åh den här dagen var bannemej inte rolig. Jag pallrade mig iväg till skolan fast jag inte var riktigt kry, något som min mage verkligen inte uppskattade eftersom han inte så lite gick i strejk och grov protest under hela dagen. Jag kunde inte lyssna på dessa påpekelser som han envist försökte framföra och det resulterade i att han blev mer och mer på viset.

Runt 8-tiden hade jag gått i skolan en kvart, då hade min fysiklärare genomgång på overhead (seriöst, är det ett skämt, varför ett sånt sömnpiller just idag?!) och frågade om jag höll på att somna, vilket jag höll på att göra ganska uppenbarligen eftersom jag förmodligen såg ut som en packad Dumbo, så jag sa ja. Fin start på skoldagen. Sen hade vi engelska och när vi hade hunnit fram till svenskan med prov på Romantiken började magen bli riktigt förbannad. Jag blev alldeles kallsvettig och trodde jag skulle kräkas på mina anteckningar, men det gick vägen tack och lov. Vi var väldigt osams där ett tag. Hurra för tacos i matan också, det kändes verkligen som kanonmat för min vresiga tjurmage. Tja, sen hade vi dubbelmatematik med sockerfarbrorn Peter B. och SEN fick vi äntligen sluta. Hu vilken mardrömsdag, vad gulligt det hade varit om jag lagt en pizza i klassrummet. Nej fy, vidriga tanke, då hade jag nog aldrig kommit tillbaka. Bli kallad för kräkis resten av livet, hur kul är det liksom?

Nu ligger vi här och muttrar ilsket till varandra magen och jag. Pappa har matat honom med lite immodium nu och jag har matat honom med lite te och varm macka. Hoppas han mjuknar.

Tips från coachen: Bli inte ovän med din mage, han kan göra livet surt för dig.

Min händelserika dag

Goddag, eller godmorgon, vilket som funkar fint. Jag sover mest, dricker apelsinjuice och knaprar hårdsmörgås. Det här måste toppa listan på mina mest meningslösa inlägg/dagar. Fast, nu vet ni att jag lever i alla fall, alltid något. Nu ska jag dricka lite apelsinjuice och sova en stund tror jag. Sen kanske jag gör något lite vilt och galet, typ knaprar hårdsmörgås eller så. You'll never know. Well, godnatt.


Tyck synd om mig nu va

Fy 17, jag har kräkis. Det är mycket, mycket omysigt. Dock så är jag på bättringsvägen tack och lov, men inatt trodde jag att min stund var kommen. Jag tror nu på fullaste allvar att om man är lite skör (till skillnad motför hårdingar som jag) så är det fullt möjligt att dö kräkis-döden.

Just nu ligger jag som ett slakt på soffan i operation tillfriskning. Det går väl sådär kan jag säga, tack vare den nuvarande vätskebristen får jag sendrag så fort jag rör mig. Jag har lyckats peta i mig ca tre äppelbitar och ett glas vatten, hurra. Just nu känns min nästa plan mer som en liten expedition; operation orka-ta-sig-ut-i-köket-och-sätta-på-en-mexicanasoppa. Oj oj, hoppas jag pallar hela vägen innan jag drabbas av globalt sendrag i hela mig... Spännande, snart får vi se!

Hej hemma

Nu är jag hemma igen! Har haft en kanonhelg i Stockholm med mina två finfina brudar, Stina och Ellen. Just nu känner jag mig som en urvriden trasa ungefär, dels för att jag kört fullt ös medvetslös hela helgen men också för att jag är nyduschad. Därför får den intresserade hållas till tåls med bilder, inlägg och annat dylikt. SÄNGEN HÄR KOMMER JAG!

Nedräkning

Just nu befinner jag mig i skolans datasal, det är meningen att jag ska jobba med mitt projekt. Det går jättebra. Effektivt arbete - jo tjena. Jag har lurat hit Stina att joina mig också, då kommer det gå ännu bättre. (he he) Om en timme slutar jag och då ska vi ta en fika på Wayne's innan tåget går. Tummen upp!


Laddar

Laddar för fullt inför helgens äventyr! Jag ska tillsammans med min väninna Stina L. och min väninna Ellen A. på en liten weekend trip till huvudstaden. Det kan gå lite hur som helst det här känner jag. Hoppas någon av mina väninnor har någorlunda pejling på hur saker ter sig och går till i den där staden för jag har då inte en susning. Spännande, minst sagt. Äh, bara man ger intrycket av att ha allt under kontroll brukar man kunna lura de flesta - jag menar, vem märker om jag går åt fel håll så länge jag har coola solbrillor och klampar på med de långa bestämdkliven?

Här laddas det för fullt som sagt, har klämt i mig en redig varm macka för den intresserade. Någon gång imorgon kväll kommer vi fram (förhoppningsvis) sen blir det shopping och strosning runt på uteserveringar för allt vad brallorna håller för hela helgen. Alt. strumpbyxorna, eller kanske leggings. Hm, det här med packningen är ett stort problem för mig. Kan omöjligt bestämma mig för vad det är man tar med sig när man åker på en weekend trip till huvudstaden egentligen? Jobbigt läge, jag hoppas jag inte packar helfel och kommer ner med skidutrustning eller något annat opassande. Det kan bli pinsamt. Nej, vet ni vad, jag borde lägga mig istället för att prata ovesäntligheter.

Jag säger godnatt. 


En fin start på dagen

Dagen körde igång med ännu ett IQ befriande kortspel, rävröv. Nej, så hette det nog inte förresten, det skulle vara konstigt... Rävrumpa, rävända? Nej, det skulle vara ännu konstigare... Ja, det var skitsamma. Det vesäntliga är att det var helt värdelöst. Helruttet spel faktiskt. Underbart.

Det är skönt det här med omväxling

Hej hopp, jag känner mig på topp. Heey, det där rimmade ju - mu. Kalla mig rimkungen, kungen av rim eller knugen om du är av det lite fränare slaget. (vilket jag inte är eftersom jag använder ordet frän) Hm ja, nåväl.

Skolan idag hade sina moments. Det var hamburgare i vår skolbespisning idag. Då blir man glad. Dessutom förgyllde jag och mina klasskamrater håltimmen med gamla nostalgikortspel som 'Finns i sjön' och 'Skittunna'. Underbart, varför spelas inte dessa klassiska höjdarspel oftare? Kanske för att de inte har ett dugg med strategi/IQ att göra och vinnaren är en lyckligt ovetande själ ända till slutet då det avslöjas hur läget egentligen är. Man har ju för böveln inte en aning om hur man ligger till under tiden man spelar och inte kan man göra något åt saken heller. Helt random.

Vissa kan tycka att just detta gör spel likt dessa så att säga värdelösa, men ack så fel man kan ha - det är ju just DÄRFÖR de är så sköna. När man har haft dubbelpass i fysik och en trevlig lektion i matematik står på tur under samma eftermiddag - när hjärnan känns ungefär lika fräsch som en kvarglömd, uppvärmd, halväten matlåda i ryggsäcken, - likt Blossom Tainton finner inre harmoni i solhälsningen finner teknisten ro i totalt värdelösa, intetsägande, meningslösa (fyll gärna i med egna liknande synonymer) kortspel som dessa. Vi behöver blåsa ur hjärnorna med gamla skitspel och vi måste få bete oss som barnrumpor emellanåt. En skön omväxling i tillvaron. Det är bara synd att vi utåt sett inte framstår lika intelligenta som de framtida genialiska brightheads vi utbildar oss till. Men å andra sidan fyller jag inte 18 förrän i oktober, och dessutom är allt inte vad det ser ut att vara.

Problem

Mina axlar är stora som tennisbollar, jag ser ut som en brottare. Varför? Inte en aning, men vad jag vet är att jag har en massör till mor så jag måste helt enkelt be henne massera bort dom. Vad ska folk annars få för vibbar om massörens dotter är stel som en gammal tant? Vilken otur alltså...

But hello there 2

Jag kan inte släppa gårdagen riktigt, scener ur 'Mitt stora feta grekiska bröllop' dök ständigt upp i huvudet på mig när vi kom hem till Bosse och Siv för att bli bjudna på mat. I dörren står de uppradade och hälsar vänligt oss välkomna, helt på svenska förstås eftersom de liksom farmor inte är några fenor på engelska men dessutom gör som resterande inom åldersgruppen, skiter i att ens bemöda sig med ett försök och kör med HÖGT och T Y D L I G T svenskt tal istället.

Jobbigt skrattanfall p.g.a. komisk parallell mellan film och verklighet nr. 1:

Siv hälsar artigt på Melody och säger "Siv" med en nick och skakar hand.
Melody uppfattar inte namnet och Siv upprepar, något högre "S i v". Varpå Melody, fortfarande frågande försöker "Steve?" och Siv svarar "SIV!"

Jobbigt skrattanfall p.g.a. komisk parallell mellan film och verklighet nr. 2:

Efter maten är det dags för filmtittning av en film där Bosse har stått bakom kameran, efter filmen ska det bli fika och det vill Siv a.k.a. Steve som den vänliga värdinna hon är förmedla till Melody. Här pratar vi om en sekvens på max 3 sekunder (den tid det tar för mig att gå genom hallen för att sen göra en tvärvändning och liksom min far gåspringa lite diskret ut i köket) där Siv står framför Melody och skriker på klar och tydlig svenska "FILM NU, FIKA SEN!"


Underbara är tantor som dessa två, farmor och Siv, ni är för sköna! 

But hello there!

Åh vilken mysig helg det har varit och åh vad jag inte vill gå i skolan just nu. Jag vill bara vara hemma i Skog med vänner och familj hela dagarna. Igår var släkten från USA på besök, Rod och Melody. Det börjades med fika i Tönnånger där min farmor och farfar bor och avslutades med mat och ännu mera fika i Skog hos Bosse och Siv, farmors bror och fru. Vi hade en heldag kan man lugnt säga och jag visade t.o.m. mina orgelskills i kyrkan eftersom Rod är pastor. (Och med skills vet jag inte exakt vad jag menar...)

Jag och pappa har sjuk humor, det är fruktansvärt roligt. Farmor är inte kungen av det engelska språket, men hon har en vilja som inte går att klaga på. Sen tänker hon för fort/för sakta och så blir det som det blir.

En fråga man kan fundera över är: Måste man berätta precis alla detaljer av t.ex. tant Astrids presenter för ett par amerikaner när man inte ens kan uttala ordet necklace korrekt och virrigt messar "Oh, so många necklarses, blua halsbands..." och viftar frenetiskt med armarna i någon form av egenkomponerat teckenspråk? Eller så kan man ju undra om dom ens är intresserade av att veta vilken stol tant Astrid satt och klappade en killing på (en helt vanlig killing alltså, ingen speciell, helt random) i sin gamla stuga i skogen?

Ja, hon är gullig i alla fall min farmor för hon vill så gärna, men så blir allt en salig röra av engelska och svenska, för att inte glömma de gammelsvenska orden hon använder i sin härliga Tönnångersdialekt.

Ett exempel:

Farmor vill säga - Kom och titta på fejset!

Vilket betyder på rikssvenska - Kom och titta på uthuset!

Farmor säger - Come see the face!

Vilket resulterar i att våra amerikanska vänner - Ser ut som fågelholkar

Vilket resulterar i att pappa och jag - Drabbas av hysteriska skrattanfall som håller på att döda oss innifrån eftersom de inte är tillåtna och ej får visas.

Valborg

Valborg var det också ja. I fredags, då passade vi på att fira Johanna och Erik som gått och blivit stor! Tänka sig, snart är det bara jag kvar på ynka 17 känns det som! Firandet skedde at Johannas place i de norraliska skogarna bland kossor och andra trevligheter. Jag kände mig hemma så fort jag klev ur bilen och en pust av koskit nådde min näsa.

Resan dit var en charmant färd i mammas jollvo under stabil vägledning av Kjelle som hade full koll på kordinaterna. Min mor hade dessvärre inte fullt lika bra koll på pedalerna och jag tackar för första gången mina kortväxta viola-gener som sparade mig både det ena och det andra. Jag tror de långa grabbarna (= alla andra utom min mor och jag) fick några potentiella bulor i huvet under resans gång.

Inte något att lita på vägarna där borta i Norrala inte. Trevlig kväll med trevligt folk blev det tillslut och efter lite luddig vägledning från min sida kom jag hem med Bettan och Stina på kvällningen också, hem till mitt kära Skog! Helgen var räddad!


Big comedy

JA, det var alltså Big comedy som var Lisas överraskning som vi drog iväg henne på igårkväll. Taskig uppdatering p.g.a. en mycket speciell släktträff denna söndag till ära, något jag får återkomma till...

Nåväl, jag hade/har fortfarande ont i både käkar och magar sen gårdagkvällens övningar. Nästan två timmars konstant garvande sätter sina spår! Kvällens höjdpunkt var när Henrik Schyffert drev med Stina som såg ut som en fågelholk/rädd mupp vilket resulterade i att det hela blev en aning pinsamt för stackars Henrik, som febrilt började peka och vifta på skylten bakom och ursäktande messade:"COMEDY, fattar du?!"

Jag tror jag dog lite där. Herregud som vi skrattade. Sitta på front row var DEFINITIVT värt det, värt hela resan bara för de där minutrarna, lätt! Stackars Henrik fick dåligt samvete när han drev om Stinas blommiga blus och ville ta i hand efter showens slut, som en fin liten gest. Det ville INTE Stina. Hon trodde att karln ville dra upp henne på scen för att göra henne/blusen till åtlöje ännu lite till, något hon inte var så pigg på. Där blev det hela ännu lite pinsammare/roligare = något jag först inte trodde var möjligt.

Herr Schyffert fick tillslut sin handskakning, oroa er inte, Stina hajade vinken efter en stund och Henrik sa "tack". Mycket fint gjort av honom, en riktig gentleman den där Schyffert! (trots att han liknade Stinas blommiga blus vid en mycket välskött grav.)

En kväll att minnas, sannerligen. Stina du är en skön tjej!


Hemligt uppdrag

Kan inte riktigt avslöja vad jag ska pyssla med ikväll, men jag kan säga att jag ska till Gävle och att det har att göra med något riktigt roligt! Klockan strax efter 6 kommer nämligen gänget infinna sig på min husgård med min kära kompanjon Lisa som första chaufför! Hon tog körkort i veckan och det är hennes lilla överraskningspresent vi ska ut på ikväll, mycket spännande ska det bli! Nu måste jag dricka upp kaffet och göra mig klar, so long!

RSS 2.0